Bursa Gastronomi Festivali sona erdi

Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali’, Bursalı sanatçı Fettah Can’ın konseriyle sona erdi.

Bursa Gastronomi Festivali sona erdi
Yayınlama: 15.09.2024
2
A+
A-

Bursa’nın sahip olduğu zengin mutfak kültürü ve tescilli lezzetleri, bu yıl ‘Damağımdaki Bursa’ temasıyla düzenlenen 3. Bursa Uluslararası Gastronomi Festivali’nde bir kez daha vitrine çıktı.

Bursa Üreten Kadınlar Sokağı’nda kadın dernekleri ve kooperatifleri kendi ürettikleri ürünleri sergilerken, 7 farklı ülkeden 8 yabancı şehir katılım sağladı ve iki yabancı konuk şef festivalde yer aldı. ‘Bursa Lezzetleri ve Gastronomi Müzesi’ ile katılımcılar görsel şölen yaşarken, festival yarışmalardan konserlere, dinletilerden eğitimlere, söyleşilerden panellere kadar 54 farklı etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Festivalin son günün de Şef Dr. Esat Özata, Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy moderatörlüğünde düzenlenen ‘Gastro Söyleşi’lere Aslıhan Koruyan Sabancı, Ömer Pirge ve Pınar Altuğ Atacan konuşmacı olarak katıldı. İkizler Börek ile ‘Börek yeme yarışması’, Şef Maxime Joseph Petit ve Şef Adem Buluş ile ‘Açık Mutfak’ etkinlikleri, katılımcılara keyifli anlar yaşattı. ‘Bedevi’ konseriyle müzik dolu bir gün geçiren ziyaretçiler, Bursaspor – Tokat Belediye Plevne Spor maçını da alana kurulan dev ekrandan takip etti.

Gastronomi Festivali kapsamında düzenlenen Fettah Can konseriyle de etkinlikler tamamlandı. Konseri eşi Seden Bozbey ile birlikte izleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, gece sonunda Fettah Can’a günün anısına çini tablo ve çiçek takdim etti. 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.