Bursa Festivali’nde Aziza Mustafa Zadeh sahne aldı

Azerbaycanlı piyanist, besteci ve şarkıcı Aziza Mustafa Zadeh, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde müzikseverlerle buluştu.

Bursa Festivali’nde Aziza Mustafa Zadeh sahne aldı
Yayınlama: 29.07.2024
0
A+
A-

Azerbaycanlı piyanist, besteci ve şarkıcı Aziza Mustafa Zadeh, Bursa Büyükşehir Belediyesi adına BKSTV tarafından Atış Grup sponsorluğunda bu yıl 62.’si gerçekleştirilen Uluslararası Bursa Festivali’nde müzikseverlerle buluştu.

Konserde piyano performansının yanı sıra dünyada büyük bir üne kavuşmasını sağlayan Azerbaycan şarkılarını etnik caz stilinde seslendiren Zadeh, hayranlarından ilgi gördü. 

Uzakdoğu halk müziğini caz ile harmanlayarak, Klasik Batı Müziği tarzında yorumlayan sanatçıya konserde Vusal İskenderzade (Tar), İskender Alasgarov (Davul), Ruslan Huseynov (Bas) eşlik etti. 

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Genel Sekreteri Fehim Ferik, sanatçıyı teşekkür ederek festival plaketini sundu.

Bu arada Bursa Festivali’nde gecenin diğer programı ise Erkan Oğur, Coşkun Karademir ve Derya Türkan’ı bir araya getiren ''Eski Müzik'' projesiydi. Yıldırım Cazibe Merkezi’nde sanatseverlerle buluşan üç usta sanatçı, kadim Anadolu müziğini daha önce benzeri görülmemiş biçimde yorumlayarak, müzikseverlerin beğenisine sundu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.