Bursa Büyükşehir, mavi bayrak sayısını üçe çıkarttı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘Mavi Bayrak’a sahip olan İznik İnciraltı Halk Plajı ve Karacabey Kurşunlu Halk Plajı’nın ardından Karacabey Malkara Plajı’na da Mavi Bayrak’ı kazandırarak sayıyı üçe çıkartmış oldu.

Bursa Büyükşehir, mavi bayrak sayısını üçe çıkarttı
Yayınlama: 14.08.2024
2
A+
A-

Bursa’nın turizmden aldığı payı artırmak ve deniz kenti özelliğini daha fazla öne çıkarmak amacıyla 115 kilometre deniz kıyısı ile 162 kilometre göl kıyısında önemli düzenlemeler yapan Büyükşehir Belediyesi, sahillerdeki kaliteyi giderek yükseltiyor. Bursa’yı kış turizminden doğa ve deniz turizmine kadar her alanda yurt içinden ve yurt dışından tercih edilir hale getirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, hizmet kalitesini üç ‘Mavi Bayrak’ alarak tescillemiş oldu.

Konuşmalar öncesinde Büyükşehir Belediyesi Roman Orkestrası mini bir konser verdi. Çocuklar ise plaj üzerinde kurulan atölye çadırlarında geri dönüşüm uygulamaları yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, güzellikleri halkla buluşturmak ve kenti yarınlara en iyi şekilde aktarmak için çalıştıklarını belirtti. Sürdürülebilir ve çevreci bir anlayışla halka yenilikçi ve kaliteli hizmetler sunarak örnek gösterilen bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini anlatan Başkan Bozbey, “Projelerimizi tek tek hayata geçiriyoruz. Gelişen, güçlenen, geçinen, güvenli ve gülümseyen Bursa hedefiyle durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz. Bursa’mız dört mevsim turizm imkânına sahip bir kenttir. Ancak bugüne kadar bu potansiyelini tam anlamıyla ortaya çıkartamadığını görüyoruz. Bu yüzden turizm açısından gecelik konaklama süresi 1.4 olarak kalmıştır. İlk aşamada turistlerin kentimizde 2 gece konaklamasını, daha sonra ise en az 3 gece konaklamasını arzuluyoruz. Bu konuda çabalarımız var” dedi.

Bursa’yı kış turizminden doğa ve deniz turizmine kadar her alanda geliştirmek için ne gerekiyorsa yapacaklarını anlatan Başkan Bozbey, kenti hem Türkiye hem de diğer ülkeler için tercih edilir noktaya getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Hem denizlerin hem de havanın temiz olmasını istediklerini, ancak böyle kentlere turistleri çekebileceklerini söyleyen Başkan Bozbey, “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak yüksek kalite göstergesi olan ‘Mavi Bayrak’ı İznik İnciraltı Halk Plajı ve Karacabey Kurşunlu Halk Plajı’nda sonra şimdi de Karacabey Malkara Plajı’na kazandırdık. Böylece kentimizdeki mavi bayrak sayısını üçe çıkartmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, açılış programına Engelliler Meclisi üyeleriyle birlikte katıldıklarını hatırlattı. Malkara Halk Plajı’nın engelli bireylerin de faydalanacağı şekilde düzenlenmesinden dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını söyleyen Aksoy, mavi bayrağın plaja kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Denizden botla getirilen mavi bayrak alkışlar eşliğinde göndere çekildi.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.