Bursa Büyükşehir Belediyesinden mamamatik otomat projesi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı noktalarına yerleştirdiği mamamatik otomatlarıyla plastik, metal ve cam gibi atıkları sokak hayvanları için mamaya dönüştürüyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden mamamatik otomat projesi
Yayınlama: 14.08.2024
2
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için geliştirdiği projede kentin farklı noktalarına yerleştirilen mamamatik otomatları atılan her atık için mama vererek sahipsiz sokak hayvanlarının beslenmesine katkı sağlıyor. 

Vatandaşların mamamatiklere atacağı her pet şişe, cam şişe ve metal ambalaj atıkları, sokak hayvanları için mama olarak geri dönüyor. Tamamen güneş enerjisi ile çalışan otomatlar, aynı zamanda sıfır atık ve geri dönüşüme de dikkat çekiyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Semih Öz, sokak hayvanlarının beslenmesi için yıllık 60 ton mama kullandıklarını belirterek “Yenilikçi uygulamalar kapsamında plastik atıkların mamaya dönüşmesi için Botanik Park, Merinos Park ve Hüdavendigar Parkı’nda mamamatik uygulamasını başlattık. Can dostlarımızın sıcak havalarda susuz ve aç kalmaması için vatandaşlarımızdan projemize katılmalarını bekliyoruz” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.