Bu yıl üniversite sınavına 13 milyon 420 genç girecek

Çin Eğitim Bakanlığı, 31 Mayıs Cuma günü, “gaokao” olarak da anılan ülke çapında üniversiteye giriş sınavlarına 2024 yılında toplam 13 milyon 420 milyon aday öğrencinin kayıt olduğunu açıkladı.

Bu yıl üniversite sınavına 13 milyon 420 genç girecek
Yayınlama: 01.06.2024
2
A+
A-

Çin Eğitim Bakanlığı, 31 Mayıs Cuma günü, “gaokao” olarak da anılan ülke çapında üniversiteye giriş sınavlarına 2024 yılında toplam 13 milyon 420 milyon aday öğrencinin kayıt olduğunu açıkladı. Bu sayı, bir önceki yıla kıyasla 510 bin artış anlamına geliyor.

Bakanlık, sınavların sorunsuz biçimde geçmesi ve adayların kapsamlı hizmetlerden yararlanmaları için gerekli adımların eşgüdümlü biçimde atıldığını bildirdi. Öte yandan yerel yetkililer, adaylara ulaşım, kalacak yer, sağlık hizmeti ve sınav süresince sessiz ortam sağlama gibi ek hizmetlerin teminini güvenceye alacak.  

Ayrıca yetkililerin belirttiğine göre, engelli olan veya diğer özel ihtiyaçları bulunan öğrenciler için de özel hazırlıklar yapılacak. Bunların içinde, 11 eyalet düzeyindeki bölgede 15 görme engelli aday için Braille (görme engelliler için okunabilir yazı) ile hazırlanmış sınav kağıtları ve diğer farklı engellilikleri bulunan 11 binden fazla aday için destek temini de mevcut olacak. Bu yıl Haziran başında düzenlenmesi beklenen yıllık ulusal üniversiteye giriş sınavı, Çinli öğrenciler için yaşamlarının en önemli sınavlarından biri olarak görülüyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.