Brezilya’da orman yangınları yayılıyor

Sao Paulo, 26 Ağustos (Hibya) – Brezilya’da orman yangınları yayılmaya devam ediyor. Yetkililere göre hem profesyonel hem de gönüllü 15 binden fazla itfaiyeci alevlerle mücadele ediyor. Kundakçılıkla suçlanan iki kişi tutuklandı.

Brezilya’da orman yangınları yayılıyor
Yayınlama: 26.08.2024
2
A+
A-

São Paulo şehrinin yaklaşık 30 mil kuzeyinde yer alan Ribeirao Preto kasabası yangınlardan özellikle etkilendi. Yerel medya, bölgenin büyük bölümünü yoğun bir dumanın kapladığını bildiriyor.

Eyalet yetkililerine göre, Urupes kasabasında iki fabrika işçisi Cuma günü yangını söndürmeye çalışırken hayatını kaybetti.

Uydu görüntülerini kullanan Brezilya uzay ajansı INPE, 1-23 Ağustos tarihleri arasında São Paulo eyaletinde 3.175 orman yangını kaydetti. Bu, 1998'den bu yana Ağustos ayında çıkan en yüksek orman yangını sayısı.

Amazon bölgesinde de ciddi orman yangınları var. Brezilya'da orman yangını sezonu Haziran'dan Ekim'e kadar sürüyor. Yangınlar genellikle yeni mahsuller için ekilebilir arazi yaratmak amacıyla ormansızlaştırılmış alanlarda kasıtlı olarak çıkarılıyor.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.