Brezilya açıklarındaki vahşi köpekbalıklarında kokain testi pozitif çıktı

Stockholm, 24 Temmuz (Hibya) – Bilim insanlarına göre Brezilya açıklarındaki vahşi köpekbalıklarında kokain testi pozitif çıktı. Son araştırma, insanlar tarafından yasadışı uyuşturucu tüketiminin deniz yaşamına nasıl zarar verdiğini gösteriyor.

Brezilya açıklarındaki vahşi köpekbalıklarında kokain testi pozitif çıktı
Yayınlama: 24.07.2024
5
A+
A-

İnsanların yasadışı uyuşturucu tüketiminin deniz yaşamına nasıl zarar verdiğini gösteren en son araştırma olan Brezilyalı bilim insanlarının yeni çalışmasına göre, Brezilya kıyılarındaki vahşi köpekbalıklarının kokain testleri pozitif çıktı.

Science of the Total Environment dergisinde yayınlanan Kokain Köpekbalığı başlıklı çalışmaya göre, bilim insanları Rio de Janeiro sahilinde balıkçıların ağlarına takılan 13 sivri burun köpekbalığının (Rhizoprionodon lalandii) vücutlarını inceledi.

İncelenen 13 köpek balığının tümünde de uyuşturucu testi pozitif çıktı.

Daha önce yapılan çalışmalarda nehir, deniz ve kanalizasyon sularında kokaine rastlanmış ve karides gibi diğer deniz canlılarında da uyuşturucunun izlerine rastlanmıştı.

Kısa süre önce yapılan ayrı bir çalışma, Brezilya'nın São Paulo eyaletindeki Santos Körfezi'nde kahverengi midye, istiridye ve yılan balığı gibi hayvanlarda yüksek düzeyde kokain kalıntısının “ciddi toksikolojik etkilere” neden olduğunu ortaya koymuştu.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.