Brent analizi

Hafta sonu piyasalar OPEC+ toplantısını takip etmişti. Her ne kadar grup arz kesintilerini bu yılın sonuna kadar uzatsa da, kesintilerin sona ermesinden sonra önümüdeki yıl arz fazlalıklarının yaşanabileceğine yönelik endişeler oluştu.

Brent analizi
Yayınlama: 06.06.2024
0
A+
A-

Hafta sonu piyasalar OPEC+ toplantısını takip etmişti. Her ne kadar grup arz kesintilerini bu yılın sonuna kadar uzatsa da, kesintilerin sona ermesinden sonra önümüdeki yıl arz fazlalıklarının yaşanabileceğine yönelik endişeler oluştu. Bununla birlikte yeni haftada petrolde aşağı yönlü hareketlenmeler yaşandı.

Talebin zayıflama işaretleri göstermesi, küresel bazda jeopolitik risklerin geçmiş aylara nazaran azalması petrol de baskı oluşturan unsurların başında yer aldı. Haftanın ortalarına kadar aşağı yönlü hareketlenmeler yaşayan petrolde, dün bir miktar toparlanma hareketleri gerçekleşti. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 75.27 – 76.74 – 78.47 seviyeleri direnç noktaları olarak; 73.72 – 72.31 – 71.34 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

Kaynak İnfo Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.