“Boyun Kadar Kitap Oku” projesine bin 743 öğrenci katıldı

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 13’üncüsünü gerçekleştirdiği “Boyun Kadar Kitap Oku” projesine ilk ve ortaokul seviyesinde toplam bin 743 öğrenci katılarak, 68 bin 977 kitap okudu.

“Boyun Kadar Kitap Oku” projesine bin 743 öğrenci katıldı
Yayınlama: 24.05.2024
4
A+
A-

Nilüfer ilçesindeki devlet okullarından bin 24’ü ilkokul ve 719’u ortaokul olmak üzere projeye başvuran bin 743 öğrenci, toplam 68 bin 977 kitap okudu. En fazla kitap okuyan öğrenciler, düzenlenen törende ödüllendirildi.

Öğrencileri kitap okumaya teşvik etme ve bu alışkanlığı yaygınlaştırma amacıyla yürütülen “Boyun Kadar Kitap Oku” projesinin ödül töreni, Bursa Akademik Odaları Birliği (BAOB) Sahne’de yapıldı.

Programın açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, çocukların geleceğini aydınlık kılmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, bu projeyle çocuklarda okuma alışkanlığını geliştirmeyi, onların kitap ve kütüphanelerle ilişkilerini güçlendirmeyi ve onları, bilgi okyanusunun sonsuz derinliklerine dalmaya teşvik etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Nilüfer Kütüphaneleri ile etkileşimi en yüksek olan kitap kurtlarına verilen “Kütüphane Dostu Ödülleri” de, törende sahiplerini buldu. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, “Kütüphane Dostu” seçilen Alper Hamza Çoban, Eyüp Ayaz Havuz, Hilal Bakan, Kardelen Kaymaz, Ozan Havuz’a ödülünü verdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.