Borusan Yatırım ile Borusan İstikbal pay devir sözleşmesi imzaladı

Borusan Yatırım ve Pazarlama A.Ş ile Borusan İstikbal Ticaret Türk A.Ş arasında pay devir sözleşmesi yapıldı.

Borusan Yatırım ile Borusan İstikbal pay devir sözleşmesi imzaladı
Yayınlama: 04.06.2024
3
A+
A-

Borusan Yatırım ve Pazarlama A.Ş tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklama şöyle:

''Yönetim kurulunun 03 Nisan 2024 tarihli kararıyla, Borusan İstikbal Ticaret Türk A.Ş'nin Borusan Lojistik Dağıtım Depolama Taşımacılık ve Ticaret A.Ş'de sahip olduğu payların tam veya bir kısmının şirketimiz tarafından devralınmasına ilişkin danışman  firmalardan görüş ve destek almak da dahil olmak üzere, şirketimiz tarafından çalışmalara başlanmasına karar verilmiş, olası işlem konusunda henüz bir netlik bulunmadığından işlemle ilgili yapılacak görüşmelerin ve çalışmaların bu konuda henüz bir somut adım olmadan kamuya açıklanmasının şirketimizin, ortaklarının, şirketin azınlık ortaklarının veya potansiyel ilgililerin kaybına ve şirketimizin meşru çıkarlarının zararına neden olabileceği değerlendirilerek gerekli gizlilik koşullarının sağlanması şartıyla II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin 6. maddesi kapsamında işleme ilişkin içsel  bilgilerin kamuya açıklanmasının ertelenmesine oy birliğiyle karar verilmiştir.

Anılan kararı takiben Borusan Lojistik Dağıtım Depolama Taşımacılık ve Ticaret A.Ş'nin paylarının değerinin Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ilgili tebliğlerine ve diğer düzenlemelerine uygun olarak tespit edilmesi için PWC Yönetim  Danışmanlığı A.Ş yetkilendirilmiştir.

Şirketimiz tarafından devralınacak paylara ilişkin işlem fiyatının belirlenmesi için 03.04.2024 tarihli değerleme raporu hazırlanmış ve sunulmuştur.  

Bahsi geçen işlemi gerçekleştirmek amacıyla, yönetim kurulunun 04.06.2024 tarihli kararı uyarınca Borusan İstikbal Ticaret Türk A.Ş ile şirketimiz arasında 04.06.2024 tarihinde pay devir sözleşmesi imzalanmıştır. Bu açıklama, erteleme sebeplerinin ortadan kalkması üzerine ilgili mevzuat hükümleri kapsamında yapılmaktadır.

Bu kapsamda, Borusan İstikbal Ticaret Türk A.Ş'nin Borusan Lojistik Dağıtım Depolama Taşımacılık ve Ticaret A.Ş nezdinde sahip olduğu 1.463.320,82 Türk Lirası tutarında sermayeyi temsil eden 1 Kuruş nominal değerde B grubu 146.332.082 adet payın şirketimiz tarafından 18.200.000 dolar bedelle devralınmasına, söz konusu bedel ödemelerinin, ödeme tarihindeki TCMB döviz alış kurundan TL olarak ödenmesine karar verilmiştir. Söz konusu işleme konu pay devri 04.06.2024 tarihinde gerçekleştirilmiş, kapanış işlemleri de aynı gün tamamlanmıştır.''


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.