Borrell: Günümüzün krizler ve çatışmalar dünyasında, Avrupa ve ASEAN birlikte durmalıdır

Brüksel, 28 Temmuz (Hibya) – Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Yüksek Komiseri Josep Borrell, günümüzün krizler ve çatışmalar dünyasında, Avrupa ve ASEAN’ın birlikte durması gerektiğini belirtti.

Borrell: Günümüzün krizler ve çatışmalar dünyasında, Avrupa ve ASEAN birlikte durmalıdır
Yayınlama: 28.07.2024
0
A+
A-

AB Dışişleri Yüksek Komiseri Borrell, günümüzün krizler ve çatışmalar dünyasında, Avrupa ve ASEAN'ın birlikte durması gerektiğini vurguladı.

Çatışmaların her iki bölgenin istikrarını tehdit ettiğine dikkat çeken Borrel, “Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından savaş Avrupa'ya geri döndü. Barışa ihtiyaç var ama bu adil olmalı ve uluslararası hukuka saygılı olmalı. Yasadışı silah transferleri durdurulmalı. Bu, hepimizin bağlı olduğu kuralları daha da zayıflatıyor ve bu saldırganlık savaşını uzatıyor.” dedi.

Filistin halkının dayanılmaz acısının sona ermesi gerektiğinin altını çizen Borrell, “Şimdi bir rehine anlaşması yapılmalı. Ve bölgesel tırmanışı engellemeliyiz. Bu acıya gözlerimizi kapatamayız. Ve Hint-Pasifik'in “pasifik” kalmasını sağlamalıyız” ifadelerine yer verdi.

“AB ve ASEAN'ın gücü çeşitli ulusları birleştirmesinde yatmaktadır.” ifadelerini kullanan Borrell, “Asya dünya ekonomisinin atan kalbiyse, Avrupa ve Amerika'ya giden ticaret yolları hayati atardamarlardır.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.