Bornova’ya tır garajı geliyor

Bornova Belediyesi, Kara Nakliyecileri Sitesi’nin bitişiğindeki 14 dönüm alanda tır garajı düzenlemesi yapıyor.

Bornova’ya tır garajı geliyor
Yayınlama: 24.06.2024
0
A+
A-

Bornova Belediyesi, Işıkkent Kara Nakliyecileri Sitesi’nin bitişiğinde, 6108/1 sokağa paralel konumdaki 14 dönümlük araziyi tır garajı haline getirecek. Bornova Belediyesi, alanda şoförlerin ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri duş ve tuvalet yapıp, kafeterya da açacak. Aynı anda 100 aracın park edebileceği şekilde düzenleme yapılacak alanda, günlük 800 aracın giriş çıkış yapması bekleniyor.

Bornova’ya tır garajı geliyor

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Işıkkent Kara Nakliyeciler Sitesi ve çevresindeki otkopark sorunu çözmek için önemli bir düzenlemeyi hayata geçireceklerini söyleyerek şu açıklamayı yaptı:

“Bu bölge Bornova’nın hatta İzmir’in Türkiye’ye açılan kapısı. Her gün binlerce tır buraya getirip yüklerini bırakıyor. Buradan aldıkları yükleri de bütün Türkiye’ye dağıtıyor. Bölgenin tamamı bir tır otopark alanına dönmüş durumdaydı. Işıkkent, Pınarbaşı, Mevlana, Doğanlar’da tırlar otopark olarak sokaklarımızı kullanıyorlardı. Bu bölgedeki 14 dönüm araziyi İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak fikir üreterek tır garajına çevirmeye karar verdik. Buraya gelen şoför arkadaşlarımız için de rahat bir ortam sağlayacağız.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.