Bornova’da Geleneksel Aşure Günü etkinliği düzenlendi

Bornova Belediyesi tarafından muharrem ayı kapsamında Geleneksel Aşure Günü etkinliği gerçekleştirildi.

Bornova’da Geleneksel Aşure Günü etkinliği düzenlendi
Yayınlama: 25.07.2024
0
A+
A-

Bornova Belediyesi’nin Geleneksel Aşure Günü etkinliği, 680 yılında Kerbela'da şehit edilen Hz. Hüseyin ve 71 yakını anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Alevi dedesi Haydar Yurdakul aşure lokma duası okudu. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ve dernek temsilcileri, kazanın başına geçerek aşure karıştırdı. Sivas İmranlılar Derneği Semah Ekibi ise semah gösterisi sundu.

Önce Mesut Akbaba, Hüseyin Koçak ve Ali Onur Geyik, ardından Mustafa ve Müslüm Eke Kardeşler, sazları eşliğinde seslendirdikleri deyiş ve türkülerle alanı dolduran Bornovalılar ile buluştu.

Bornova’da Geleneksel Aşure Günü etkinliği düzenlendi

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kerbela’dan çıkarılacak iki önemli ders olduğunu vurgulayarak, “Kerbela’da şehit edilenler, doğruluk uğruna canlarını verdiler, bükülmediler, eğilmediler ve tarih onları asla unutmadı, unutmayacak. İktidar hırsı, doğruluğu unutturur ve sonunda mutlaka hata yaptırır. Yakın tarihimizde Bosna’da, bugün Filistin’de olduğu gibi ne yazık ki benzer mücadeleler devam ediyor.'' dedi.

Başkan Ömer Eşki, TBMM’de komisyonlardan tartışmalar içinde geçen sokak hayvanları ile ilgili gelişmelere de değinerek, “Sokak hayvanlarına yapılan zulme de direnmeliyiz. Bunun için önce insan olmak gerekiyor. Bunun tek yolu eğitimden geçer. Çocuklarımızı eğitirken doğaya, çevreye, hayvanlara ve insanlara saygılı olmayı öğretmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Bornova’da Geleneksel Aşure Günü etkinliği düzenlendi


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.