Bornova Kent Konseyi kuruluyor

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki’nin “Demokratik Kent Bornova” vizyonu çerçevesinde Bornova Kent Konseyi’nin kurulması için çalışmalar başladı.

Bornova Kent Konseyi kuruluyor
Yayınlama: 01.07.2024
0
A+
A-

Bornova Kent Konseyi’nin mümkün olan en geniş katılımla toplanabilmesi için çalışmalar başladı. Bu kapsamda, 21 Eylül 2024’te gerçekleştirilecek genel kurul öncesinde pek çok çalıştay ve seminer düzenlenecek. Bunların ilki 17 Temmuz’da gerçeleştirilecek. Bu çalıştayda İzmir’deki kent konseylerinin başkanları ve bu alanda çalışma yapan akademisyenler de yer alacak. 

Ardından, 22 Temmuz – 26 Temmuz arasında Bornova’daki Sivil Toplum Kuruluşlarına ve muhtarlara yönelik bilgilendirme seminerleri düzenlenecek. Kent Konseyi’ne dahil olmak isteyenlerin 23 Ağustos'a kadar Bornova Belediyesi’ne başvuru yapması gerekecek. 

Bornova Kent Konseyi Genel Kurulu’nun en geniş ve en nitelikli katılımla gerçekleşmesinin “Güçlü Bornova” hedefine ulaşmalarında önemli bir katkısının olacağını söyleyen Başkan Eşki, “Ülkemizde refah toplumunu ve demokrasiyi gerçekleştirmek istiyorsak katılımcılığı sağlamamız gerekiyor. Bu nedenle Bornova Kent Konseyi’nin kurulacak olması yerel demokrasimiz için çok kıymetli” diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.