Bolu, Manisa ve İzmir’de orman yangını: Çanakkale’deki yangın kontrol altında

Çanakkale, İzmir, Bolu ve Manisa’daki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Çanakkale’nin Eceabat ilçesindeki yangın kontrol altına alındı.

Bolu, Manisa ve İzmir’de orman yangını: Çanakkale’deki yangın kontrol altında
Yayınlama: 16.08.2024
1
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'deki Eceabat ilçesindeki yangının kontrol altına alındığını açıkladı. 

Bakan Yumaklı'nın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“12 helikopter, 69 kara aracıyla direkt müdahale başladı. Bunun yanı sıra yine AFAD, Valiliğimiz diğer kolluk güçleri yerel yönetimlerle müdahale o saatten itibaren başlamış oldu. Gece boyunca devam etti. Çalışmalar iyiye gidiyor. Bu mücadele meyvesini verdi ve Çanakkale yangının kontrol altına alındığını belirtmek istiyorum.

Manisa'daki yangın kırsal alandan başlayıp orman alanına geçmişti. Bölgeden 8 km ötede yeni bir yangın başladı. Nemin düşük olması ve yüksek rüzgarla birlikte burada da yangın büyüdü. Arkadaşlarımız yangınlar mücadele ediyor.

Orada da gece boyunca yangına müdahale edildi. Kısmen kontrol altına alındı ancak gün içinde güzel haberi vereceğiz. Diğer yangın Bolu'daydı.

Bolu’da bu yangın 12:41’de meydana geldi ilk müdahale 12:56’da gerçekleşti. İlk andan itibaren 8 helikopter 105 kara karacı ve 536 personel sevk edildi. Diğer yangınlarda olduğu gibi gece boyunca buraya müdahale devam etti. Günün ağrımasıyla birlikte takviye araçlarla birlikte müdahale devam ediyor. Çalışmaların iyiye gittiğini söyleyebilirim.

Bende biraz sonra Bolu’ya geçmiş olacağım. İzmir Karşıyaka’da da arkadaşlarımızın müdahalesi devam ediyor. Orada da bir sorun olacağını zannetmiyoruz. Gün içerisinde arkadaşlarımız bildirmiş olacak.

Meteorolojik veriler bugün cumartesi ve Pazar için yüksek risk olduğunu bize söylüyor. Alarm durumundayız. Çok düşük nem yüksek şiddette rüzgar ve yine yüksek derece hava sıcaklığı. Bunlar yangın oluşması için ortam hazırlayan undurlar. Ben bütün vatandaşlarımızın hassasiyetini istirham ediyorum. Bu 3 günde özellikle üst düzey hassasiyet rica ediyorum.

Çanakkale Eceabat  yangını yol kenarındaki elektrik direğinden çıkan kıvılcımla gerçekleşmiş oldu. “


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.