Bolat: TTK ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun yürürlüğe girdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun’un Resmi Gazete’de yayımlanması ile yürürlüğe girdiğini bildirdi.

Bolat: TTK ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun yürürlüğe girdi
Yayınlama: 29.05.2024
1
A+
A-

Ticaret Bakanı Bolat, bakanlıkça hazırlanan Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun’un Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından kabul edilerek, Resmi Gazete’de yayımlanması ile yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Böylece piyasaların ve üretim ve tüketim arasındaki işleyişin daha sağlıklı yürütülmesi ve enflasyonla mücadelede güçlendirilmiş tedbirlerden yararlanma konusunda ileri ve olumlu bir gelişme sağlandığını belirten Bakan Bolat, açıklamasına şöyle devam etti:

“Sayın Cumhurbaşkanımıza, TBMM’de destekleyen tüm milletvekillerine ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkan ve üyelerine teşekkürü borç bilirim. Söz konusu düzenlemeler içinde yer alan ve on binlerce pazarcı esnafına, pazarlardaki tezgahlardan öncelikli yararlanma hakkı sağlayan tahsis usulü benimsenmiş ve kiralama usulüne ilişkin hükümler 5957 sayılı Kanundan çıkarılmıştır.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.