BM Güvenlik Konseyi ABD destekli ateşkes karşılığı rehineler anlaşmasını onayladı

New York, 11 Haziran (Hibya) – BM Güvenlik Konseyi ABD destekli ateşkes karşılığı rehineler anlaşmasını onayladı. Altı haftalık ateşkeste rehine ve mahkum takasını öngören planın oylamasında sadece Rusya çekimser kalarak daha geniş bir anlaşmaya öncülük etti.

BM Güvenlik Konseyi ABD destekli ateşkes karşılığı rehineler anlaşmasını onayladı
Yayınlama: 11.06.2024
1
A+
A-

BM Güvenlik Konseyi, Hamas'a Joe Biden tarafından ana hatları çizilen üç aşamalı ateşkes karşılığı rehine önerisini kabul etmesi çağrısında bulunan bir kararı kabul ederek Gazze savaşını sona erdirecek kapsamlı bir barış anlaşmasını ilk kez onaylamış oldu.

Hamas'tan yapılan açıklamada grubun kararı memnuniyetle karşıladığı belirtildi ancak bunun Gazze'deki liderliğin ateşkes planını kabul ettiği anlamına gelip gelmediği hemen anlaşılamadı.

Oylamanın ardından ABD Başkanı Joe Biden X'e şunları yazdı: “BM Güvenlik Konseyi az önce Hamas'a rehinelerin serbest bırakılmasıyla birlikte ateşkes anlaşmasını kabul etmesi çağrısında bulunan kararımızı kabul etti. Hamas ateşkes istediğini söylüyor. Bu anlaşma ciddi olduklarını kanıtlamak için bir fırsat.”

İsrail hükümetinin tutumu da muğlak. Hükümet barış planını resmen kabul etti ancak Başbakan Benyamin Netanyahu planla arasına mesafe koymaya çalıştı ve teklifin ortaya atılmasından bu yana koalisyonu sağa kaydı.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.