“BM Gazze’de kadın ve çocuk ölü sayısını yarı yarıya azalttı” iddiası

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), “BM Gazze’de kadın ve çocuk ölü sayısını yarı yarıya azalttı” iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

“BM Gazze’de kadın ve çocuk ölü sayısını yarı yarıya azalttı” iddiası
Yayınlama: 16.05.2024
0
A+
A-

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin 6 Mayıs 2024 tarihinde yayımladığı verilere göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana 34 bin 735, 8 Mayıs 2024'te ise İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin 34 bin 844 kişi olduğunu duyurdu. 

DMM'den yapılan açıklamaya göre Birleşmiş Milletler, Gazze'deki ölü sayısını yarı yarıya azaltmadı çünkü artık hayatını kaybeden kadın ve çocukların toplam sayısı ile ilgili verilerin yerine isimleri ve kimlik bilgileri tam olarak belgelenen kadın ve çocukların sayısını açıklıyor.

DMM, açıklamasında “Gazze Sağlık Bakanlığı ise hayatını kaybedenlerle ilgili rakamların, “kimliği belli olan” ve “kimliği belli olmayan” kişiler olarak ayrı tutulduğunu açıklamıştır. BM ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) gibi uluslararası kuruluşlar, Gazze Sağlık Bakanlığı'nın rakamlarının güvenilir olduğunu teyit etmiştir” ifadeleri yer aldı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.