Blinken: Yardım çalışanları Gazze’de daha iyi korunmalı

Stockholm, 25 Haziran (Hibya) – İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile bir araya gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony J. Blinken yardım çalışanlarının Gazze’de daha iyi korunması gerektiğini söyledi.

Blinken: Yardım çalışanları Gazze’de daha iyi korunmalı
Yayınlama: 25.06.2024
3
A+
A-

Blinken, Gazze'deki insani yardım çalışanlarının korunması ve Birleşmiş Milletler ile tam bir koordinasyon içinde Gazze'ye yardım ulaştırılması için ilave adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Görüşmede Gazze'de tüm rehinelerin serbest bırakılmasını sağlayacak ve Filistin halkının acılarını hafifletecek bir ateşkesin sağlanmasına yönelik devam eden çabalar ele alındı'' denildi.

Bakan Gallant'ı çatışma sonrası dönemde Gazze'de güvenlik, yönetişim ve yeniden yapılanmanın ilerletilmesine yönelik devam eden diplomatik çabalar konusunda bilgilendirdi ve bu çalışmaların İsrail'in güvenliği açısından önemini vurguladı.

Blinken ayrıca çatışmanın daha fazla tırmanmasını önlemenin ve hem İsrailli hem de Lübnanlı ailelerin evlerine dönmelerini sağlayacak diplomatik bir çözüme ulaşmanın öneminin altını çizdi ve ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan sarsılmaz bağlılığını bir kez daha teyit etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.