Biyolojik gölette toplam 30 bin adet su bitkisi kullanıldı

Kayseri Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde yer alan biyolojik gölette toplam 30 bin adet su bitkisi kullanıldı.

Biyolojik gölette toplam 30 bin adet su bitkisi kullanıldı
Yayınlama: 19.06.2024
4
A+
A-

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, 1 milyon 260 bin metrekare alanıyla Türkiye’nin açılışı yapılmış en büyük Millet Bahçesi özelliğini taşırken, Türkiye’nin en büyük biyolojik göleti özelliğine sahip bir göleti içerisinde barındırıyor.

Biyolojik gölet ile su rezervini korumak, zenginleştirmek ve kullanılan bitkilerle birlikte biofiltrasyon sağlamak ve estetik tasarımlarla bölgede rekreasyon alanları oluşturmak hedefleniyor.

Kayseri Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde yer alan biyolojik gölette Nymphae (Nilüfer), iris pseudocarus (İris), Cyperus alternifolius (Japon Şemsiyesi), Arundo donax (kargı), Acorus calamus variegata (Alacalı Eğir otu), Acorus grandina (Kısa eğir otu) ve pontederia cordata (pontaderya) türlerinden toplam 30 bin adet su bitkisi kullanıldı.

İçerisinde 16 bin 500 adet su bitkisiyle biofiltrasyonu sağlayan gölet üzerinde farklı malzemelerden yapılmış, farklı tasarımlara sahip 4 adet köprü de yayaların hizmetine sunuldu.

Biyolojik gölet kenarı boyunca devam eden 1 kilometrelik iskele yolu boyunca ve gölet manzarasına hakim 2 farklı noktada 16 adet kafe-restoran birimi de vatandaşlara hizmet veriyor.

Kayseri Mutfağı, vatandaşın damak tadına uygun lezzetleri sunmak için misafirlerine kapılarını açarken, hizmete devam ediyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.