Bitget rakiplerine göre en hızlı büyüyen platform oldu

Dünyanın lider kripto varlık platformu ve Web3 şirketi Bitget, CCData tarafından 2024’ün İkinci Yarısı Görünüm Raporu’nda Bitget %38,4’lük büyüme ile pazar payında ‘en büyük artışa’ tanık oldu. Bitget’i sırasıyla %24,6 ve %22,2 ile Cryptocom ve Bybit takip etti. Coinbase, OKX ve KuCoin gibi daha büyük oyuncular ise diğer büyüyen CEX’lere kıyasla düşüşler yaşadı.

Bitget rakiplerine göre en hızlı büyüyen platform oldu
Yayınlama: 17.07.2024
0
A+
A-

Açık faiz, fonlama oranları ve türev işlemlerin spot işlemlere oranı gibi daha geniş ölçümler mevcut piyasa duyarlılığı hakkında fikir veriyor. CCData'ya göre, bu yılın başlarında BTC ve ETH ETF'lerinin onaylanmasının ardından, açık faiz yükseldi. Mayıs ayında, traderların ABD'de spot Ethereum ETF'lerinin sürpriz onayından faydalanmak istemesiyle, türev borsalarındaki açık faiz yüzde 30,5 artarak 55,2 milyar dolara yükseldi. Bu süre zarfında Bitget, açık faizlerde yüzde 39,2'lik bir artışla tüm büyük türev borsalarının büyümesini geride bırakırken, Binance ve OKX gibi daha büyük oyuncular sırasıyla yüzde 33,2 ve yüzde 22,1'lik bir artış kaydetti.

Bitget CEO’su Gracy Chen konuyla ilgili şöyle konuştu: “Bitget'in büyümesi, platformun gücünü ve kullanıcılarına hizmet etmeye olan bağlılığını fark eden güçlü, destekçi ve katılımcı topluluğu sayesinde gerçekleşiyor. Yakın zamandaki iç analizlerimiz önümüzdeki aylarda daha da yüksek potansiyeli olan bir büyüme hızına işaret ediyor ve biz de bu hızdan yararlanarak kriptoyu daha geniş kitlelere ulaştıracağız.”

Bitget'in yakın tarihli 2024 İkinci Çeyrek şeffaflık raporunda, en iyi türev borsası büyümesini derinlemesine inceleyerek trafiğindeki yüzde 50'lik artışı buna bağladı. Similarweb verilerine göre, bu artış BDT bölgesindeki büyüme ile kaydedilirken, bunu Güney Amerika pazarı ve Güney Asya izledi. Bu durum öncelikle borsanın dünya genelinde yerelleştirilmiş hizmetlerle farklı kitlelere hitap etme çabalarından kaynaklanıyor.

Bitget'in rezerv kanıtlarının şeffaf takibi, son altı ayda kullanıcıların BTC, USDT, ETH'deki varlıklarının miktarının yüzde 73, yüzde 80 ve yüzde 153 oranında arttığını ve yaklaşık 700 milyon dolarlık sermaye girişine işaret ettiğini gösterdi. DeFiLama'daki verilere göre, Haziran ayında Bitget, Binance, OKX, Bybit ve diğer tüm büyük borsaların sermaye girişlerini geride bırakarak 1,3 milyar dolar ile en yüksek sermaye girişini kaydetti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.