Bitfinex 118. Alpha Raporu’nu yayımladı: Ethereum neden düşük performans sergiliyor?

Bitfinex Alpha Raporu’na göre, Ethereum ETF’leri, Bitcoin ETF’lerine kıyasla daha düşük bir performans sergiliyor. ABD’de yıllık enflasyon, üç yıl sonra ilk kez yüzde 3’ün altına gerilerken, makroekonomik gelişmeler ve faiz indirimleri, kripto para piyasalarını etkilemeye devam ediyor.

Bitfinex 118. Alpha Raporu’nu yayımladı: Ethereum neden düşük performans sergiliyor?
Yayınlama: 22.08.2024
3
A+
A-

Bitfinex’in yayımladığı 118. Alpha Raporu’na göre, ciddi seviyelerde gerçekleşen çıkışlar Ether’in Bitcoin’e göre daha zayıf bir görünüm çizmesine sebep oluyor. BlackRock'ın iShares Ethereum Trust'ı gibi yeni Ethereum ETF'lerinde girişler yaşanırken, büyük piyasa yapıcıların Grayscale'in Ethereum Trust'ı (ETHE) gibi eski fonlarda gerçekleştirdiği satışlar piyasada önemli çıkışlar yaşanmasına sebebiyet verdi. Tüm bunlar ETH/BTC oranının bin 200 günlük dönemin en düşük seviyesine indirerek Ağustos ayı başlarında Ether fiyatında yüzde 40'lık bir düşüşe yol açtı.

Bitcoin ETF'leri, tutarlı girişler ve istikrarlı performansla esneklik gösteriyor. Piyasanın Bitcoin'e olan güveni, arz sıkıntısına rağmen güçlü kalarak yukarı yönlü bir Q4 beklentisi yaratıyor. Ethereum ETF'leri ise düzensiz performans ve yüksek çıkışlarla mücadele ediyor. Önümüzdeki aylar, toparlanma ve yatırımcı ilgisi toplama açısından kritik olacaktır. Makroekonomik gelişmeler ve faiz indirimleri, her iki kripto para için de ETF akışlarını ve piyasa dinamiklerini etkiliyor.

Makroekonomik göstergeler ve piyasa gündemi

Geçtiğimiz hafta açıklanan makroekonomik veriler, Temmuz ayında ABD'de enflasyonun yavaşladığını ve yıllık enflasyonun üç yıl sonra ilk kez yüzde 3'ün altına gerilediğini gösteriyor.

Kripto sektöründe öne çıkan haberlerin başında ise ABD hükümetinin, Silk Road davasından elde edilen 10 bin BTC'yi Coinbase Prime'a aktarması geliyor. Adalet Bakanlığı'nın Coinbase Prime ile olan iş birliğini hatırlatan bu hamle aynı zamanda hükümet cüzdanlarında yaklaşık 12 milyar dolar değerinde Bitcoin bulunduğunu gösteriyor.

Tether'in yeni teknoloji yatırımları ve Dubai'nin kripto para hamlesi

Tether, artan karını kullanarak Tether Evo aracılığıyla yapay zeka ve teknoloji girişimlerine yatırım yaparak teknoloji devlerine meydan okuyor. 118,5 milyar dolar Tether token rezervi sayesinde artan karı, Tether'in stablecoin olmanın ötesine geçirerek nöral implant teknolojisi ve yapay zeka altyapısı gibi ileri teknoloji alanlarında faaliyet göstermesine olanak tanıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde, Dubai Asliye Mahkemesi'nin tarihi niteliğindeki kararı, iş sözleşmeleri kapsamında maaş ödemeleri için kripto para biriminin kullanılmasını mümkün kılıyor. Bu karar, BAE'nin dijital para birimleri konusundaki yasal duruşunda önemli bir değişiklik yaratıyor ve Dubai'nin küresel bir kripto merkezi olma hedefini daha da destekliyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.