Bitfinex 107. Alpha Raporu yayımlandı: Bitcoin’de düzeltme evresinin sonuna gelindi

Bitcoin’in tarihi zirvesini yenilediği dönemde satış pozisyonuna geçen uzun vadeli yatırımcılar tekrar BTC toplamaya başladı. Bitcoin ETF’lerindeki net girişler 136 milyon doları geçerken, haber akışı kripto para piyasaları için olumlu seyrediyor.

Bitfinex 107. Alpha Raporu yayımlandı: Bitcoin’de düzeltme evresinin sonuna gelindi
Yayınlama: 06.06.2024
8
A+
A-

Bitfinex’in yayımladığı 107. Alpha Raporu’na göre; Bitcoin’in Mart ayında 73.666 dolar ile rekor kırmasının ardından uzun vadeli yatırımcılar önemli miktarda BTC sattı. Tarihi zirvelerde başlayan bu satışların sonucunda bir yandan arz artarken, diğer yandan da düzeltme hareketi başladı ve konsolidasyon dönemine girildi. Bugün gelinen noktada ise piyasadaki göstergelere göre düzeltme evresinin artık sonuna gelinmiş gibi görünüyor.

Son iki haftada, Bitcoin ETF’lerine olan talep yeniden canlandı ve günlük 136 milyon dolar civarı net girişler kaydedildi. Bu miktar; madencilerin yarılanma sonrasında gerçekleştirdiği günlük 32 milyon doları geçen satışların yaklaşık dört katına tekabül ediyor. Buna ek olarak, Bitcoin borsa rezervleri düşerken, açılan yeni birikim adresleri ise son bir ayda artış gösterdi. Ayrıca, zirvede önemli miktarda BTC satan uzun vadeli yatırımcıların, Aralık 2023’ten bu yana ilk kez yeniden Bitcoin toplamaya başladığı görülüyor. Bu trend, yatırımcılar arasında uzun vadeli iyimserliğe işaret ediyor.

Solana’nın yükselişi dikkat çekiyor

Kredi verme, likit staking ve sürekli vadeli işlemler piyasalarına bakıldığında Solana’nın DeFi ekosisteminin hızlı bir büyüme kaydettiği anlaşılıyor. 4,78 milyar dolar değerinde toplam kilitli varlığı (TVL) ve 1,8 milyon dolar civarında 24 saatlik NFT işlem hacmi bulunan Solana tüm blokzincirler arasında da stablecoin işlem hacminde lider konumda. Solana’nın bu yükselişi, diğer blokzincirlere kıyasla sunduğu saniye başına işlem kapasitesi ve ölçeklenebilirlik gibi avantajlarına atfediliyor. Diğer blokzincirlerden Ethereum da büyümesini sürdürse de Solana’nın yükselişi şu anda daha dikkat çekici durumda.

Fed’in olası faiz indirimlerinin yılın ilerleyen dönemlerinde gerçekleşmesi bekleniyor

Makro ekonomiye bakıldığı zaman; ABD’nin ilk çeyrek büyüme verileri, yüksek faiz oranlarının ve azalan mali desteğin tüketici harcamalarını yavaşlattığı görülüyor. Bununla birlikte para politikaları tarafında ise Fed’in yapacağı olası faiz indirimlerinin hala yılın ilerleyen dönemlerinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Kripto para endüstrisine ilişkin haber akışı geçtiğimiz hafta oldukça pozitif ilerledi. Tether, Bitcoin madencisi Bitdeer’in operasyonlarını genişletmek için 150 milyon dolara kadar taahhütte bulundu.

NYSE ve CoinDesk Endeksleri, dijital varlık tekliflerini ve risk yönetim araçlarını arttırmak amacıyla nakdi mutabakatlı Bitcoin endeks opsiyonlarını başlatacağını duyurdu.

Franklin Templeton, VanEck ve Invesco Galaxy spot Ether ETF’lerini başlatmak için SEC onayı bekliyor. ETF’ler konusunda bir başka gelişme olarak ise; BlackRock’a ait iBIT, daha yüksek işlem hacimleri ve daha düşük ücretlerle kurumsal yatırımcıları kendisine çekerek, GBTC’yi geride bıraktı ve en büyük Bitcoin ETF’i konumuna geldi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.