Bitfinex, 106. Alpha Raporu’nda ETH ETF’lerindeki gelişmeleri değerlendirdi

Bitcoin ve Ether, Spot ETF’lerinin onaylanmasıyla 62 bin dolar üzerinde kalmayı başardı. 24 Mayıs itibarıyla BTC ETF girişlerde 10 günlük seri ile rekor kırılırken, BlackRock’ın IBIT’i 16,35 milyar dolarla başı çekti. Ayrıca SEC, ETH staking ödülleri dağıtacak ETF’leri onaylamayacağını belirtti.

Bitfinex, 106. Alpha Raporu’nda ETH ETF’lerindeki gelişmeleri değerlendirdi
Yayınlama: 29.05.2024
2
A+
A-

Bitfinex Alpha Raporu’na göre geçen hafta piyasalar sağlamlığını korurken Bitcoin, Ether Spot ETF'lerinin beklenmedik şekilde onaylanmasından destek alarak 62 bin dolar üzerinde yer almaya devam etti. Geçen haftanın başında hem BTC hem de ETH, yaklaşan bir duyurunun beklentisiyle yükseldi ancak haber doğrulanır doğrulanmaz düşüş yaşandı. Kripto varlıklara erişim sağlamak üzere daha fazla regüle aracıların kullanılabilir hale gelmesi sektör için olumlu bir gelişme olsa da SEC, ETH için özel olarak yatırımcılara ETH staking ödülleri dağıtmayı amaçlayan herhangi bir ETF'nin onaylanmayacağını belirtti. Bu durumda, Alpha Raporu’nda yazılana göre daha fazla yatırımcının doğrudan ETH'ye yatırım yapmayı tercih etmeleri ve varlıklarını stake ederek ek getiri elde etmeleri muhtemel gözüküyor. Bu, ETH ETF'lerine yönelik heyecanın BTC ETF'lerine duyulan ilgi kadar fazla olmayacağını ortaya koyuyor.

BTC ETF girişlerinde 10 günlük seri ile rekor kırıldı

24 Mayıs itibarıyla, BTC ETF'leri girişlerde 10 günlük seri ile rekor kırarken, BlackRock'ın IBIT'i 16,35 milyar dolarla başı çekiyor. Öte yandan dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise geçen haftaki ETH fiyat artışının, sürekli vadeli işlem piyasasındaki artan aktivite tarafından tetiklenmesi oldu. 4 bin dolar direnç seviyesi önemli bir psikolojik bariyer olarak kalırken, kırılması durumunda güçlü bir yükseliş potansiyelinin oluşacağı öngörülüyor ancak kısa vadeli dalgalanma ve konsolidasyon da yine ihtimaller arasında.

BTC ve ETH piyasalarının durumu, BTC ve ETH zımni volatilite endeksleriyle iyi bir şekilde açıklanabiliyor. Bu günlerde, Bitcoin halving, son FOMC toplantısı veya ETH ETF onayları gibi riskli durum beklentisi yaratan olaylar etrafında yoğun spekülasyon ve ciddi piyasa volatilitesi birikiyor. Ancak bu beklenen olaylar gerçekleştiğinde, fiyatlar neredeyse aynı hızla istikrara dönüyor ve zımni volatilite ile volatilite risk primlerinde düşüş yaşanıyor.

SEC, ETH ETF’lerine onay verdi

Haftanın kripto haberlerinde, en büyük gelişme SEC'in ETH ETF'lerine onay vermesi oldu. Bu; VanEck, Fidelity ve BlackRock gibi firmalar için önemli bir zafer, tüm kripto varlık sektörü içinse büyük bir adım oldu. Bunun yanı sıra ABD Temsilciler Meclisi, 216'ya karşı 192 oyla “CBDC Anti-Surveillance State Act” tasarısını onayladı. Bu tasarı, FED'in bireylere CBDC ihraç etmesini engellemeyi amaçlıyor ancak bunun ABD dolarının ve ABD bankalarının küresel hakimiyetini zayıflatabileceğini savunarak bu karara karşı çıkanlar da var.

Öte yandan ABD başkan adayı Donald Trump, Biden yönetiminin kripto paralara daha temkinli yaklaşımına ters düşerek kendisini “kripto adayı” olarak konumlandırdı ve kripto para bağışları toplamaya başladı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.