Bitcoin için sağlam bir zemin oluştu fakat makroekonomik faktörler belirleyici olabilir

Bitcoin ETF’lerinde yıl başından bu yana toplam 12,6 milyar dolarlık para girişi yaşanırken bu durum, Bitcoin’in istikrarına olan güvenin arttığını açığa çıkardı. Türkiye’de, kripto varlık işlemlerini düzenleyecek bir yasa tasarısı Meclis’e sunulurken, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ise VanEck ve ARK tarafından yapılan Ethereum ETF başvurularını sonuçlandırmaya hazırlanıyor.

Bitcoin için sağlam bir zemin oluştu fakat makroekonomik faktörler belirleyici olabilir
Yayınlama: 29.05.2024
0
A+
A-

Bitfinex Alpha Raporu’na göre geçtiğimiz hafta Bitcoin, 12 Nisan’dan bu yana en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi. Beklenenden daha düşük gelen ABD enflasyonunun ardından, BTC haftayı yüzde 8,7 artışla bitirdi. Bu değeri destekleyen diğer bir faktör ise Bitcoin’de 55 bin dolar civarındaki borsa çıkışları oldu. Bu durum, piyasanın genel tavrının olumlu yönde olduğuna ve Bitcoin fiyatının dip seviyeye ulaştığına işaret ediyor. Bitcoin ETF’leri de geçen hafta net 948,3 milyon dolar giriş yaşadı, sistematik yatırım planları ve pasif talebin fiyatı sağlamlaştırmasıyla, son haftalardaki çıkışlar tersine dönmüş oldu.

BTC ETF’lerine yıl başından bu yana toplam 12,6 milyar dolar girdi. Bu trend, Bitcoin’in istikrarına olan güvenin arttığını gösteriyor. Özellikle de uzun vadeli yatırımcılar yerini korurken “yeni balinaların” 60 bin dolar bandından BTC stokladığı gözlemlendiğinden, bu fiyat bandı önemli bir on-chain destek seviyesine işaret ediyor. Yılın başında yüzde 19 olan arz paylarını yüzde 26,1’e yükselten kısa vadeli yatırımcıların ortalama maliyet tabanları yaklaşık 61 bin 46 dolar civarında seyrediyor. Bu da satışların tetiklenmemesi için korunması gereken önemli bir seviye olarak yorumlanıyor.

Türkiye, kripto varlık işlemlerini düzenleyen bir yasa tasarısı sundu

Kripto dünyasındaki gelişmelere bakıldığında ilk olarak Türkiye’nin kripto varlık işlemlerini düzenleyen bir yasa tasarısı sunması dikkat çekiyor. Sermaye Piyasası Kurulu’nun denetiminde olan bu yasa tasarısı, kripto firmalarına özel bir lisans sistemi ve genişletilmiş düzenleyici denetimleri içeriyor.

16 Mayıs 2024’te, bir memecoin launchpad olan “Pump.fun” platformunda 1,9 milyon dolarlık bir ihlal yaşandı. İddiaya göre olayın sebebi eski bir çalışanın Flash Loan kullanmasıydı. İhlal dolayısıyla ticaret geçici olarak durduruldu ve platform etkilenen likidite havuzlarını 24 saat içinde eski hallerine getirdi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) için, VanEck ve ARK tarafından Ethereum ETF başvurularını sonuçlandırmada son günler, sırasıyla 23 ve 24 Mayıs. Geçmişe bakıldığında SEC’in, Bitcoin ETF’lerinde olduğu gibi adli bir müdahale olmadığı sürece onay vermesi ihtimali oldukça düşük. Grayscale Ethereum Trust’ın ciddi bir indirimle işlem yapıyor olması, piyasaya hakim olan karamsarlığı vurguluyor. SEC’nin alacağı kararlar, piyasadaki diğer dijital varlıklar için önemli emsaller oluşturabilir.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.