Bitcoin ekonomik istikrarsızlıkların baskısı altında

Bitfinex Alpha Raporu’na göre, ekonomik ve politik gelişmelerden etkilenen genel piyasa istikrarsızlığı, kripto para birimlerini ve geleneksel finansal piyasaları etkiliyor. BTC’nin geleneksel finansal piyasalarla korelasyonu artıyor, bu da borsa düşüşlerinin devam etmesi durumunda aşağı yönlü baskının da devam edeceğini gösteriyor.

Bitcoin ekonomik istikrarsızlıkların baskısı altında
Yayınlama: 12.08.2024
2
A+
A-

Bitcoin (BTC) önemli bir fiyat düşüşü yaşadı, geçen hafta yüzde 11 düşerek 49.130 dolar seviyesine indi. Bu, 14 Şubat'tan beri en düşük fiyat. Aşağı yönlü momentum, 2 Nisan'dan bu yana en büyük günlük düşüş olan yüzde 6,01 ile 2 Ağustos'ta hızlanarak toplamda yüzde 14,52’lik tepeden dibe düşüşe yol açtı, SOL başta olmak üzere, altcoin’ler daha da büyük düşüşler yaşadı. BTC, 65.580 dolarda ana desteği tutamadı ve bu da daha fazla düşüş potansiyeline işaret ediyor. Tasfiyeler son 24 saatte toplam 1,16 milyar dolar oldu ve en çok da uzun pozisyonları etkiledi. Japon ve ABD hisse senedi piyasalarındaki önemli düşüşlere ve ayı piyasası duyarlılığına rağmen fiyatın 55 bin dolar bandına doğru küçük bir yükseliş göstermesi bekleniyor. Bununla birlikte, genel piyasa yörüngesi makro ekonomik faktörlere bağlı olacaktır.

Ekonomik istikrarsızlık geleneksel piyasaları ve kriptoları etkiliyor

Ekonomik ve politik gelişmelerden etkilenen genel piyasa istikrarsızlığı, kripto paraları ve geleneksel finansal piyasaları etkiliyor. Japon borsasındaki son kargaşa ve Wall Street'teki kayıplar, küresel piyasaların birbirine bağlılığını vurgulamaktadır. BTC'nin geleneksel finansal piyasalarla korelasyonu artıyor, bu da borsa düşüşlerinin devam etmesi durumunda aşağı yönlü baskının da devam edeceğini gösteriyor. Bu arada, ABD işgücü piyasası, işsizlik oranının Nisan 2023’teki yüzde 3,4'lük rekor seviyeden yüzde 4,3’e yükselmesiyle yavaşlama belirtileri gösterdi.

Bu artış Ekim 2021 'den bu yana en yüksek işsizlik oranına işaret ediyor. Ay boyunca sadece 114.000 yeni pozisyon eklenmesiyle iş büyümesi önemli ölçüde yavaşladı. Piyasanın soğuduğuna dair bu işaretlere rağmen, Haziran ayı iş açılışları raporu oldukça mütevazı bir düşüşe işaret ederken, bir önceki ayın veri revizyonları istikrarlı ancak endişe verici olmayan bir yavaşlamaya işaret etti.

Genesis Global yapılandırmasını tamamladı

Bu işgücü piyasası endişelerinin ortasında, Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), 31 Temmuz'da federal fon oranını yüzde 5,25 ila yüzde 5,50 aralığında sabit tutmayı seçti ve kısıtlayıcı parasal duruşunu hafifletmeye yönelik potansiyel bir yönelime dikkat çekti.

Kripto dünyasından en son haberlerde, Genesis Global yapılandırmasını yeniden tamamladı ve Ocak 2023 iflasının ardından alacaklılara yaklaşık 4 milyar dolarlık geri ödemesine başladı. Bitcoin alacaklıları yüzde 51,28, Ethereum alacaklıları yüzde 65,87 ve Solana alacaklıları yüzde 29,58 oranında geri ödeme alırken, stablecoin veya ABD doları borcu olanlar tam geri ödeme alacak.

MicroStrategy ve Tether’in çeyrek sonuçları

MicroStrategy, ikinci çeyrekte 805,2 milyon dolara 12.222 Bitcoin satın alarak Bitcoin portföyünü genişletti ve Bitcoin stratejisinin performansını değerlendirmek için BTC verimi adı verilen yeni bir APG tanıttı. Yazılım aboneliklerindeki olumlu büyümeye ve küresel Bitcoin benimsenmesine rağmen MicroStrategy, önemli bir üç aylık kayıp ve eksik gelir beklediklerini bildirdi. Buna karşılık, Tether, 2024’ün ilk yarısı için 5,2 milyar dolar değerinde rekor bir net kar bildirdi. 30 Haziran 2024 itibarıyla, Tether'in dolaşımdaki token rezervleri 118,4 milyar dolar yükümlülükleri ise 113,1 milyar dolar olarak gerçekleşti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.