BIST100 teknik analizi

Dün alıcılı başlayan BİST100 endeksi, gün boyunca satışların etkili olması ile güç kaybının arttığı görüldü.

BIST100 teknik analizi
Yayınlama: 26.06.2024
6
A+
A-

Dün alıcılı başlayan BİST100 endeksi, gün boyunca satışların etkili olması ile güç kaybının arttığı görüldü. Satış baskısı; Madencilik, Finansal Kiralama-Faktöring ve Bankacılık sektör hisselerinin genelinde geri çekilmeyi hızlandırdığını söyleyebiliriz. Etkili olan geri çekilme ile beraber dün %0.82 oranında gerileyen BIST100 endeksi, 10679.98 seviyesinden tamamladı. Teknik göstergelere baktığımızda bazı kısa vadeli göstergelerin aşırı alım bölgesine ulaştığını ve yönünü hafiften aşağı çevirmeye başladığını görüyoruz.

Bununla beraber para çıkışı ve hacim artışı ile desteklenen güç kaybından söz etmekle birlikte saatlik grafikte de indikatörlerdeki güç kaybını teyit ettiğini söyleyebiliriz. Bu süreçte hisse bazında daha seçici hareketlerin daha ön planda bir seyir olduğunu izliyoruz. Bu nedenle yeni alımlar için daha temkinli kalınmasını öneriyoruz.

Taşınan pozisyonlar açısından ise destek noktalarının yakında izlenmesinin yararlı olacağı kanaatindeyiz. 10580-10850 bandını ilk destek ve direnç seviyeleri olarak takip edeceğiz. Tepki hareketlerinin güç kazanabilmesi için 10850 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleşmeli. Aksi halde geri çekilme eğiliminin devamını bekliyor olacağız.

Kaynak: A1 Capital


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.