BİST100 teknik analizi

Borsa İstanbul’da geçtiğimiz hafta güç kaybının arttığı görüldü. Haftanın ilk 2 günündeki sakin seyre rağmen hafta ortasından sonra artan satış baskısı özellikle Sanayi ve Havacılık sektör hisselerinin genelinde geri çekilmeyi hızlandırdığını söyleyebiliriz.

BİST100 teknik analizi
Yayınlama: 03.06.2024
3
A+
A-

Borsa İstanbul'da geçtiğimiz hafta güç kaybının arttığı görüldü. Haftanın ilk 2 günündeki sakin seyre rağmen hafta ortasından sonra artan satış baskısı özellikle Sanayi ve Havacılık sektör hisselerinin genelinde geri çekilmeyi hızlandırdığını söyleyebiliriz. Son dönemde endekste ki yükselişi destekleyen Banka hisselerinde özellikle Cuma günü güç kayıpları yaşandı.

Etkili olan bu satışlar ile beraber Cuma günü %0.77 oranında gerileyen BIST100 endeksi haftayı ise %2.59 oranında değer kaybı ile 10400 seviyesinden tamamladı.

Bankacılık endeksinin %0.04 oranında çok sınırlı geri çekildiği haftada, sanayi endeksindeki kayıp %4.65 oranında gerçekleşti.

Göstergelerde de bozulmanın sürdüğünü görüyoruz. Diğer yandan 22 günlük gibi kısa vade açısından önemli bir ortalamanın da altına inmiş olması ve Orta vadeli yükselen Trend desteğinin hafta ortasında kırılmış olmasını endeks'te olumsuz gördüğümüz teknik unsurlar olarak söyleyebiliriz.

Bir önceki zirve olan ve artık kısa vadeli seyir açısından önemli destek noktası olarak da takip ettiğimiz 10.383 seviyesinin üzerinde kalınmış olmasını şimdilik olumlu bulsak da endeks'te daha temkinli kalınması ve taşınan pozisyonlarda zarar kes seviyelerinin yakın tutulmasını öneriyoruz.

Haftaya tepki alımları ile başlamasını beklediğimiz endekste 10383 seviyesini ilk destek noktası olarak takip edeceğiz.

Bu seviyenin üzerinde kalındığı sürece son günlerde etkili olan geri çekilmeyi düzeltme hareketi olarak değerlendireceğiz ve orta vadeli pozitif bakışımızı koruyacaktır.

10580 ile 10720 seviyelerini olası tepki ataklarında kısa vadeli ilk dirençler olarak verebiliriz.

Kaynak A1 Capital


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.