BİST100 endeksi

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesi bekleniyor.

BİST100 endeksi
Yayınlama: 17.07.2024
1
A+
A-

İnfo Yatırım'ın verilerine göre, BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesi bekleniyor.

Vergi Paketi dün Meclis'e girdi. Vergi düzenlemesine ilişkin ayrıntılar da böylelikle belli oldu. Düzenleme kapsamında küresel ve yurt içi asgari kurumlar vergisi uygulanacak. Vergi düzenlemesi kapsamında küresel şirketlerin Türkiye'deki faaliyetleri kapsamında elde ettikleri kardan yüzde 15'lik asgari kurumlar vergisi alınacak. Yurt içi asgari kurumlar vergisi uygulaması getirilecek. Kurumlar vergisi mükelleflerinin ödeyecekleri kurumlar vergisi, indirim ve istisnalar düşülmeden önceki kurum kazancının yüzde 10’undan aşağı olmayacak. Yap İşlet ve Devret Modeli ile Kamu Özel İşbirliği Projeleri kapsamında elde edilen kazançlardan yüzde 30 oranında kurumlar vergisi alınacak. Vergi konusu detaylar netleştikçe BİST’e kısa vadeli baskı yaratabilir. Lakin belirsizlik ve karmaşıklık durumu ortadan kalktığında sağlıklı fiyat mekanizmaları görülebilir.

IMF, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nun Temmuz sayısını yayımladı. Hizmet enflasyonunun, dezenflasyondaki ilerlemeyi geciktirdiği ve bunun da para politikasının normalleşmesini zorlaştırdığı kaydedilen raporda, enflasyona yönelik yukarı yönlü risklerin ve artan ticari gerilimler ile politika belirsizliği bağlamında faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalması ihtimalinin arttığı ifade edildi.

IMF, küresel ekonomik büyüme tahminini bu yıl için yüzde 3,2 olarak korurken, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme beklentisini yüzde 3,1'den yüzde 3,6'ya çıkardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Amacımız enflasyonu körüklemeden vatandaşımız refahını kalıcı olarak yükseltmektir. Geçen aydan itibaren enflasyonun ateşi düşmeye başladı. Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere indireceğiz.” diye konuştu.

BİST100 endeksi ise geçtiğimiz işlem gününü 74 puan yükselişle 11.139 seviyesinden tamamlayarak tüm zamanların en yüksek kapanış rekorunu kırdı. Dün endeks 11.102 – 11.188 aralığında dar bantta hareket etti. Bugün T2 bakiye düzenlemeleri kaynaklı endekste volatilite artabilir. Moody's'in Cuma günü Türkiye raporu beklentileri haftalık olarak endekse katalizör olabilir.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.