BİST100 endeksi

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi
Yayınlama: 03.07.2024
1
A+
A-

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi haftanın ikinci işlem gününde 101 puan artışla 10.446 seviyesinden günü tamamladı. Pazartesi günü Borsa'ya vergi geleceğine ilişkin haber akışları endeksi baskılarken, dün gün sonuna doğru endekste tepki alımları hakimdi. 

Bugün, Haziran ayına ilişkin enflasyon verisi açıklanacak. Konsensüs beklentiler Haziran ayında enflasyonun %2,3 geleceği yönündeyken, bizim beklentimiz artışın %2,5 olacağı tarafında. Beklentimiz de yıllık bazda artışın %73,05 olacağı yönünde. 2024 yılında Haziran ayından itibaren sıkılaşma adımlarının etkileri ve özellikle geçen yılın Temmuz ve Ağustos aylarında gelen %9’un üstünde aylık bazda enflasyon artış verilerinin etkileri ile baz etkisi kaynaklı enflasyonda sert geri çekilme bekliyoruz.  Bu süreçte enflasyon beklentilerimizden sapmalar olası bir vergi ya da zamlardan kaynaklı olarak gerçekleşebilir. Temmuz aylarında genellikle alkollü içecek ve tütünlere yapılan zamların etkisi beklentimizi yukarı çektirebilir. Yıl sonunda %44,4 enflasyon bekliyoruz.

Fed Başkanı Powell dün ECB’nin Portekiz'de düzenlenen forumunda konuşma yaptı. Powell, ABD ekonomisi ve işgücü piyasası güçlü olduğu için acele etmeden doğru adımları atma alanları olduğunu belirtti. Enflasyonu hedefe düşürmek konusunda önemli ilerleme kaydettiklerini söyleyen Powell “Son veriler, dezenflasyon patikasında olduğumuzu gösteriyor. Ancak enflasyonun %2'lik hedefimize doğru indiği konusunda daha fazla güvene ihtiyacımız var.” dedi.

Kaynak İnfo Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.