BİST100 endeksi

BİST100 endeksinde hafif satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi
Yayınlama: 02.07.2024
0
A+
A-

BİST100 endeksinde hafif satıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Singapur ziyaretleri sonrasında TV programına katıldı. Şimşek, yurt içi piyasalarda dikkatle takip edilen sermaye kazançlarının vergilendirilmesi yönündeki çalışmalarla ilgili olarak da “Bu pakette yok ama sonraki paket için borsa kazançlarına vergi çalışılıyor” ifadelerini kullandı. Şimşek’in açıklamalarından sonra güne alıcılı başlayan BİST100 endeksi sert geri çekildi.

İTO, Haziran ayı İstanbul enflasyonunu açıkladı. Perakende fiyatlar aylık bazda %3,42, toptan fiyatlar %3,85 artış gösterdi. Yıllık bazda perakende fiyatlar %82,14, toptan fiyatlar %60,49 arttı. Gözler yarın ki enflasyon verisine çevrildi.

İSO İmalat PMI, Haziran’da da gerileyerek eşik değerin altında 47,9 olarak açıklandı. Talep koşullarındaki zayıflık, sektörlerin faaliyet koşulları üzerinde belirleyici olmaya devam ederken, bu zayıflık hem yeni siparişlerde hem de üretimde yavaşlamanın sürmesine sebep oldu. Yeni siparişlerdeki düşüş, iç ve dış pazarlardaki zayıflık nedeniyle Mayıs ayına göre hızlandı. Yurt dışından alınan yeni siparişlerdeki yavaşlama ise toplam yeni siparişlerdekine göre daha ılımlı seyretti.

Kaynak İnfo Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.