BİST100 endeksi

BİST100 endeksinin güne yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksi
Yayınlama: 07.06.2024
2
A+
A-

BİST100 endeksinin güne yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksi haftanın dördüncü işlem yatay bir başlangıcın ardından banka paylarındaki satış baskısıyla gün içerisinde zayıf bir seyir izledi. BİST100 endeksine dahil paylar arasında ULKER, ASELS, MIATK, SAS ve PETKM payları dün endeksi en çok yukarı taşıyan payların başında yer alırken, AKBNK, THYAO, KCHOL, TCELL, FROTO payları ise endeksi baskıladı.

Yurt içi tarafta, bu hafta borsa ve kripto piyasalara vergi söylentisi piyasaları karıştırdı. Borsa İstanbul, Bakan Mehmet Şimşek’in açıklamalarından sonra rahatladı. Sonuç olarak Şimşek, bu konudaki bilgi kirliliğine son noktayı koyarak kazanca dayalı bir vergilendirme öngörmediklerini ifade etti.

Yurt dışında yerleşik kişiler piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 31 Mayıs haftasında 528,8 milyon dolar net hisse satışı yaptı,  aynı hafta DİBS  net alımları 94,1 milyon dolar oldu.

Yurt dışı tarafta, ECB, 5 yıl sonra ilk kez faiz oranını düşürdü. ECB, Euro Bölgesi için tüm zamanların en yüksek seviyesini gören mevduat faiz oranını düşürdüğünü açıkladı. ECB, 2025 yılı için büyüme tahminini %1,5'ten %1,4'e, 2025 yılı için %1,5'ten %1,4'e indirdi, 2026 yılı için yılı 1,6 olarak korudu. ABD tarafında ise bu hafta Nvidia  S&P 500 ve Nasdaq Composite endekslerin hareketlendirirken, Nvidia'nın piyasa değeri 3 trilyon doların üzerine çıktı ve yapay zeka çipi tasarımcısı, dünyanın en değerli ikinci şirketi oldu. Bugün için ABD tarım dışı istihdam verisi piyasalarda yakından izlenecek.

Kaynak İnfo Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.