BİST100 endeksi

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi
Yayınlama: 03.06.2024
3
A+
A-

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Bugün yurt içinde Mayıs ayına ilişkin enflasyon verisi açıklanacak. Geçen yıl doğalgaz fiyatlarının 0 kat sayı olarak alınması ile bu sene enflasyonun zirve yapması bekleniyor. Beklentimiz Mayıs ayında enflasyonun aylık bazda %3,5, yıllık bazda ise %75,7 artması yönünde.

Mayıs ayından sonra ise enflasyonda dezenflasyon sürecinin başlaması bekleniyor. Haziran – Ağustos ayları arasında kümüle enflasyonun geçen yıl %22,5 olması sonrasında bu yıl baz etkisi kaynaklı yaz döneminde enflasyonda sert düşüş piyasa beklentileri dahilinde.  Ekonomi yönetiminin de enflasyon beklentilerinin piyasaya paralel olduğu aşikar. Daha önce yapılan açıklamalarda TCMB Başkanı Karahan'' Enflasyonun %75 – 76 arasında tepe yapacağını, hedefin bu yıl sonu için %38, gelecek yılı için %14 ve sonraki yıl içinde %9 olmak üzere tek hane olduğunu dile getirmişti. Benzer açıklamalar Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan da gelmişti. Baz etkisi ardından özellikle Eylül ayı itibariyle para ve maliye politikaları etkileri enflasyona yansır ise yıl sonuna doğru faiz indirim döngüsünün de konuşulabileceğini düşünmekteyiz.
İstanbul enflasyonu verileri açıklandı. 2024 Mayıs ayında İstanbul’da perakende fiyatlar bir önceki aya göre %3,59, yıllık %82,20 arttı. Toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları indeksi ise %2,59 oranında arttı.

Kaynak İnfo Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.