BİST100 endeksi

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi
Yayınlama: 20.05.2024
1
A+
A-

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi geçtiğimiz haftayı %4,16 değer kazancı, 425 puan artış sonrasında 10.644 kapanış ile TL bazlı rekorla tamamladı. Yabacı takas oranındaki yükseliş ve CDS'lerin son yılların en düşük seviyesine gerilemesi ile birlikte bankacılık sektörü ile holding sektörü geçtiğimiz hafta ön plana çıktı. Ekim ayından bu yana tepelerin birleşmesi ile oluşan trend hareketi, endekste yeni rekorlara sahne oldu. 10.100 seviyesinin üstünde kalındıkça yukarı yönlü trendin devam etmesini bekliyoruz.

TCMB, Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı. Piyasa katılımcılarının yıl sonu enflasyon beklentisi, bir önceki anket döneminde %44,16 iken, bu anket döneminde %43,64 oldu. Yıl sonu Dolar/TL beklentisi ise, 38,78 TL seviyesine geriledi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, helikopter kazasında yaşamını yitirdi. Reisi'nin bulunduğu helikopter, zorlu hava koşulları nedeniyle Doğu Azerbaycan eyaletinde dağlık arazide kaza yaptı. İranlı yetkililer helikopterde bulunan Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın kazada hayatını kaybettiğini açıkladı. Uzun süre helikopter enkazına ulaşılamadı ve Türk Akıncı TİHA'sı İran arama ekiplerine enkazı bulmaları için en önemli desteği verdi. Reisi haberi ardından petrol fiyatları yükseldi.

Kaynak İnfo Yatırım


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.