Birçok ülke vatandaşlarını “en kısa sürede” Lübnan’ı terk etmeye çağırdı

Stockholm, 4 Ağustos (Hibya) – Başta ABD, İngiltere ve Fransa olmak üzere bir çok ülke, bölgede yükselen tansiyonun Orta Doğu’daki çatışmaların genişlemesine yol açacağı endişesiyle vatandaşlarını Lübnan’ı terk etmeye çağıran ülkeler arasında yer alıyor.

Birçok ülke vatandaşlarını “en kısa sürede” Lübnan’ı terk etmeye çağırdı
Yayınlama: 04.08.2024
0
A+
A-

Lübnan'daki ABD Büyükelçiliği vatandaşlarına “kendilerine uygun olan herhangi bir bileti” rezerve etmeleri çağrısında bulundu. İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, İngiliz vatandaşlarına mesajının “şimdi ayrılın” olduğunu söyledi.

İran'ın, Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'nin bu hafta başında başkent Tahran'da öldürülmesinden sorumlu tuttuğu İsrail'den intikam alma sözü vermesinin ardından bölge alarm durumuna geçti. Haniye'nin ölümü, İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırıda Hizbullah'ın en üst düzey askeri komutanı Fu'ad Şükr'ün öldürülmesinden birkaç saat sonra gerçekleşti.

Bu gelişmeler, İsrail'in Gazze'de dokuzuncu ayına giren savaşının tam bir Orta Doğu çatışmasına dönüşebileceği endişelerini arttırdı.

Lübnan merkezli Hizbullah'ın böyle bir misillemede önemli bir rol oynayabileceği düşünülüyor. Militan grup İsrail ile her gün ateş teatisinde bulunuyor; Cumartesi günü gece boyunca Hizbullah 30 mermi fırlattı ve bunların çoğu İsrail tarafından engellendi.

Pek çok ülke halihazırda seyahat uyarıları yayınlamıştı ancak son gelişmelerin ardından yeni tavsiyeler yaptılar.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.