Biotrend İleri Dönüşüm’ün kurmayı planladığı ileri dönüşüm tesisi

Biotrend İleri Dönüşüm ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sanayi Anonim Şirketi, kurmayı planladığı ileri dönüşüm tesisine yönelik mühendislik, tedarik ve kurulumla (EPC) ilgili iyi niyet mektubu ve ön protokol imzaladı.

Biotrend İleri Dönüşüm’ün kurmayı planladığı ileri dönüşüm tesisi
Yayınlama: 13.09.2024
2
A+
A-

Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları A.Ş tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''14.09.2022, 16.11.2022, 07.12.2022, 19.12.2022, 29.03.2023 ve 04.01.2024 tarihlerinde yapılan özel durum açıklamalarıyla detayları yatırımcılarımızla paylaşılan ve halihazırda gerçekleştirilmesi planlanan Honeywell UpCycle tesisine ilişkin şirketimiz bağlı ortaklıklarından olan Biotrend İleri Dönüşüm ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Sanayi Anonim Şirketi, Üstay Yapı Taahhüt ve Ticaret A.Ş ve Doğ-Yap İnşaat Turizm Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş arasında 12.09.2024 tarihinde bağlayıcı olmayan bir iyi niyet mektubu ve ön protokol  imzalanmıştır.

İlgili mektup ve ön protokol, Biotrend Upcycle'ın Türkiye'de kurmayı planladığı plastik ileri dönüşüm tesisine ait mühendislik işlerine dair mühendislik tedarik ve kurulum (EPC) sözleşmesi şartlarının görüşülmesine ilişkin akdedilmiş ayrıca üstay yapı ve Doğ-Yap arasında ilgili projenin mühendislik işlerinin yerine getirilebilmesi için bir adi ortaklık kurulması öngörülmektedir. Bu iyi niyet mektubu ve ön protokol, Üstay Yapı ve Doğ-Yap arasında kurulacak adi ortaklığa ilişkin esasları da içermektedir. Buna göre, ilgili adi ortaklık bazında Üstay Yapı'nın payı yüzde 60, Doğ-Yap'ın payı ise yüzde 40 olarak belirlenmiştir.

Şirketimizce yapılan değerlendirmeler neticesinde gerçekleştirilmesi planlanan işlemlerin niteliğinin aynı zamanda ilişkili taraf işlemi olması ve söz konusu hizmet alımına ilişkin işlem tutarının Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) ilgili düzenlemelerince belirlenen eşiklerin üzerinde kalabileceği öngörüldüğünden, kurulca belirlenen bir kuruluşa değerleme yaptırılması için teklif alınmasına ve imzalanacak sözleşmelerde belirlenecek fiyatın piyasa emsallerine uygun olacak şekilde belirlenerek değerleme raporuna uygun hareket edilmesi kararlaştırılmıştır. Bu çerçevede tarafların güncel durumda ileride imzalanacak EPC sözleşmesi üzerinde görüşmeleri sürmekte olup mutabakat sağlanması halinde somut koşullar ve işlem detayları ayrı bir özel durum açıklamasıyla yatırımcılarımıza duyurulacaktır.''
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.