Biden, sığınmacıların ABD-Meksika sınırını geçmelerini sınırlayan bir emir yayınladı

Washington, 5 Haziran (Hibya) – Joe Biden Salı günü, günlük geçiş eşiği aşıldığında, ABD-Meksika sınırını yasal giriş limanları arasında geçmeye çalışan sığınmacılara geçici olarak kapatacak bir idari emir imzaladı.

Biden, sığınmacıların ABD-Meksika sınırını geçmelerini sınırlayan bir emir yayınladı
Yayınlama: 05.06.2024
2
A+
A-

Üst düzey yönetim yetkilileri bir basın toplantısında emrin derhal yürürlüğe gireceğini söyledi. İnsan kaçakçılığı mağdurları ve refakatsiz çocuklar da dahil olmak üzere bazı gruplar yasağın dışında tutulacak olsa da, sığınma talebinde bulunanlar, ülkelerine geri dönme konusunda inandırıcı bir korku duyduklarını kanıtlamak için çok daha titiz bir standarda tabi tutulacak.

Beyaz Saray'da sınır kasabalarının belediye başkanlarıyla birlikte açıklamalarda bulunan Biden, Kongre'deki Cumhuriyetçilerin bu yılın başlarında iki partili bir sınır güvenliği tasarısını engellemelerinin ardından kendisine tek taraflı adım atmaktan başka “seçenek bırakmadıklarını” söyledi.

Biden, “Bu yüzden bugün, Cumhuriyetçilerin engellemelerini aşıyorum ve sınır konusunda elimden geleni yapmak için Başkan olarak sahip olduğum yürütme yetkisini kullanıyorum” dedi. “Hiçbir şey yapmamak bir seçenek değil. Harekete geçmek zorundayız.”

Bu hamle, ABD'ye geçen insan sayısına ilişkin kamuoyunda artan endişeler ve Amerikalıların çoğunluğunun Başkan'ın sınırla ilgili tutumundan memnun olmadığını gösteren anketlerin ortasında geldi. Beyaz Saray, güney sınırına gelen insan sayısını azaltması için Cumhuriyetçiler ve bazı Demokratların yoğun baskısı altında.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.