Biden: Gazze’de yaşananlar soykırım değil

Washington, 21 Mayıs (Hibya) – ABD Başkanı Joe Biden, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Hamas’ın üst düzey üyeleri hakkında Gazze’de gerçekleştirdikleri eylemler nedeniyle tutuklama emri çıkarılması için yaptığı başvuruyu “çirkin” olarak nitelendirerek ”Gazze’de olanlar soykırım değil” dedi.

Biden: Gazze’de yaşananlar soykırım değil
Yayınlama: 21.05.2024
0
A+
A-

ABD Başkanı, UCM savcısı Karim Khan'ın Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında tutuklama emri çıkartacağını açıklamasının ardından açık bir şekilde İsrail'in yanında yer aldı. Khan aynı zamanda Hamas'ın önde gelen üç ismi Yahya Sinwar, Muhammed Diab İbrahim el Masri – daha çok Muhammed Deif olarak biliniyor – ve İsmail Haniye'nin de Hamas'ın geçen yıl 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği saldırı nedeniyle tutuklanmasını talep ediyor.

Savcının açıklaması, Biden'ın aylardır İsrail'i destekleyen en açık sözlü açıklamalarına yol açtı ve Başkan, UCM'yi ülkesi ile 2006'dan beri Gazze'yi yöneten militan İslamcı bir grup olan Hamas arasında yanlış bir ahlaki eşdeğerlik kurmakla suçladı.

Pazartesi akşamı Beyaz Saray'da her yıl düzenlenen Yahudi Amerikan Mirası Ayı kutlamalarında yaptığı konuşmada da bu görüşlerini yineledi. Biden, “İsrail'in Hamas'a ve tüm düşmanlarına karşı kendisini savunmak için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olmasını her zaman sağlayacağım” dedi. “Hamas'ın yenilgiye uğratılmasını istiyoruz.”

Gazze'de sivillere verilen zararı “yürek parçalayıcı” olarak nitelendiren Biden, yönetiminin aynı zamanda bölgeyi bir araya getirmek ve iki devletli bir çözüm için çalıştığını da sözlerine ekledi.

“Açık konuşayım, UCM'nin İsrailli liderlere yönelik tutuklama emri başvurusunu reddediyoruz. Bu tutuklama kararları ne anlama gelirse gelsin, İsrail ile Hamas arasında bir eşdeğerlik söz konusu değildir. Yaşananlar soykırım değildir” dedi

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.