Biden ABD ordusunda eşçinsellikten hüküm giyen askerleri affetti

New York, 27, Haziran (Hibya) – ABD Başkanı Joe Biden dün ordudan kovulan eşcinsellikten hüküm giyen herkesi affetti. Amerikan medyasına göre af toplamda yaklaşık iki bin kişiyi kapsıyor.

Biden ABD ordusunda eşçinsellikten hüküm giyen askerleri affetti
Yayınlama: 27.06.2024
0
A+
A-

Biden yaptığı açıklamada, af yetkisini sadece kendileri oldukları için mahkum edilen gazilere af sağlamak için kullanmayı amaçladığını söyledi.

Açıklamada, “Cesur eşcinsel askerlerimiz de dahil olmak üzere orduda görev yapan herkese karşı kutsal görevimiz, onları tehlikeye gönderildiklerinde elimizden gelen en iyi şekilde hazırlamak ve geri döndüklerinde onlara ve ailelerine bakmaktır” denildi.

Barack Obama'nın başkanlığına kadar ABD ordusunda iki erkek arasında eşcinsel seks, her iki erkeğin de rızası olsa bile yasaktı. Obama ayrıca Bill Clinton döneminde uygulamaya konulan “kimseye sorma, kimseye söyleme” politikasını da kaldırdı.

ABD'deki CBS haber ajansına göre, İkinci Dünya Savaşı'nın sonundan 2011 yılına kadar ABD ordusundan yaklaşık 100 bin eşcinsel asker terhis edildi. 2022 yılında ABD ordusunda yaklaşık 79 bin eşcinsel asker bulunuyordu.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.