Beylikdüzü Çardak Altı Sohbetleri başladı

Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği 11. Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamındaki Çardak Altı Sohbetleri Pelin Batu moderatörlüğünde başladı.

Beylikdüzü Çardak Altı Sohbetleri başladı
Yayınlama: 28.08.2024
0
A+
A-

“Yarının Türkiye’si, Yarının Dünyası” temasıyla gerçekleşen söyleşi dizisinin ilk iki gününde “Yapay Zeka ve Yapay Genel Zekâ Nedir?” konusu tartışıldı. Cumhuriyet Etkinlik Alanı’ndaki söyleşilerin ilk gün konukları Prof. Dr. Öykü İyigün, Prof. Dr. Cem Say oldu. Konuşmacıları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Beylikdüzü’nde yeni Aziz Sancar’lar yetiştireceğiz. Bu ülkeyi bilim ve sevgi kurtaracak” dedi.

11. Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında düzenlenen ve bu yıl ki teması “Yarının Türkiye’si, Yarının Dünyası” olan Çardak Altı Sohbetleri, “Yapay Zekâ ve Yapay Genel Zekâ Nedir?” konulu söyleşiyle başladı. Pelin Batu’nun moderatörlüğünde Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cem Say ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden Prof. Dr. Öykü İyigün, yapay zekânın bir fırsat mı, yoksa tehdit mi olduğu konusunu tartıştılar. İlk bölümde ChatGPT’nin Google vb. arama motorlarından farkı ve kabiliyetleri ile yapay zekânın uluslararası ilişkilerin geleceğindeki rolü üzerine konuşan konuklar, son bölümde ise Türkiye’nin buna hazır olup olmadığını yorumladılar. 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.