BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 20’ncisi 15-24 Temmuz’da Isparta’da gerçekleşecek

TÜRKÇİMENTO’nun 2002 yılından bu yana düzenlediği BETONART Mimarlık Yaz Okulu’24, bu yıl Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde Isparta’da yapılacak. 15-24 Temmuz tarihlerinde düzenlenen programa, üniversitelerin Mimarlık, İç Mimarlık ve Güzel Sanatlar Tasarımı bölümlerinde okuyan ve 4. sınıfa geçen öğrenciler başvurabiliyor.

BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nun 20’ncisi 15-24 Temmuz’da Isparta’da gerçekleşecek
Yayınlama: 30.05.2024
4
A+
A-

TÜRKÇİMENTO’nun düzenlediği BETONART Mimarlık Yaz Okulu Programı’nın 20’ncisi bu yıl Isparta’da Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi iş birliğiyle 15-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Göltaş Çimento ana sponsorluğunda düzenlenen 2024 BETONART Mimarlık Yaz Okulu’na başvurular başladı. Program, üniversitelerin Mimarlık, İç Mimarlık ve Güzel Sanatlar Tasarımı bölümlerinde okuyan ve 4. sınıfa geçen öğrencilere açık olacak.

Küratörlüğünü Begüm Yılmaz Bilgin ve Caner Bilgin’in; moderatörlüklerini Doç. Dr. Hatice Gökçen Özkaya, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Köse, Yük. Mimar Erhan Vural ve Arş. Gör. Aygen Erol Çakır’ın yapacağı program, Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık öğrencilerini bir araya getirecek. Türkiye’nin farklı şehirlerindeki üniversitelerden seçilen ve mimarlık, iç mimarlık, Güzel Sanatlar Tasarımı bölümlerinde 4. sınıfa geçen öğrencilere beton malzemeyi hem teorik hem uygulamalı tanıma fırsatı bulacak. BETONART Mimarlık Yaz Okulu, etkinliğin son günü öğrencilerin yaptığı eserlerin sergilenmesi ve sertifika dağıtımıyla tamamlanacak. 

Ülke ekonomisine katkı sağlamanın yanı sıra toplumsal kalkınmada etkin rol oynayan ve geleceğin mimarlarının sektörle tanışmasına öncülük eden TÜRKÇİMENTO, BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nu 2002 yılından beri düzenliyor. TÜRKÇİMENTO, güçlü ve sektör için büyük önem taşıyan bu alanda yaz okulu programıyla bugüne kadar 500’den fazla genç mimara ulaştı. Beton malzemeyi hem teorik hem uygulamalı olarak tanıtma imkanı sunan bu program, birçok üniversitede mimarlık ve iç mimarlık bölümleri için şantiye stajı olarak kabul ediliyor.

Programa ilişkin konuşan TÜRKÇİMENTO CEO’su Volkan Bozay, “Geçen yıl Edirne’de oldukça başarılı geçen BETONART Mimarlık Yaz Okulumuzda yüzlerce kişi içinden seçilen 19 öğrencimiz ve moderatör hocalarımızla 3 eser ortaya çıkardık. Her biri birbirinden yaratıcı bu eserlerin mimarlık geleceğine ve mimarlık öğrencilerine ışık tutacağına inanıyoruz. BETONART Mimarlık Yaz Okulu Programlarımızın bizdeki yeri her zaman çok ayrı olmuştur. Günlerce gece gündüz demeden projelerini hazırlayan öğrencilerimiz sayesinde başarılı organizasyonlara imza atıyoruz. Geleceğin mimarlarının henüz mezun olmadan betonu ve çimentoyu tanımaları ve bu ürünleri yaratıcılıklarıyla birleştirmeleri çok değerli. TÜRKÇİMENTO olarak, topluma katkı sağlamaya; enerjileri ve çalışma azimleriyle fark yaratan gençlerin yanında olmaya, onları desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Başvuru için:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc4oNTDwa21sHM4dmmQVr_K_xLfMdXQ1sE_DfbkrGrgUvaO1w/viewform

2023 projelerine erişim için:

https://betonartyazokulu.com/wp-content/uploads/2023/08/Betonart2023-Projeler.pdf

Anasayfa

TÜRKÇİMENTO hakkında

TÜRKÇİMENTO, 1957 yılında Dernek statüsünde kurulmuş sivil toplum kuruluşudur. Türkiye’deki 52’si entegre, 16’sı öğütme tesisi olmak üzere, toplam 68 tesisi temsil etmektedir. TÜRKÇİMENTO, ülkenin kalkınma ve yapılandırılmasında en önemli malzemeyi üreten çimento sektörünün Sivil Toplum Kuruluşu biçiminde örgütlenmiş bir temsilcisidir. Türkiye çimento sektörünün uluslararası temsilcisi olarak Avrupa Çimento Birliği’ne 1972 yılından beri üye olan TÜRKÇİMENTO, aynı zamanda araştırma geliştirme hizmetlerinden başlayarak, eğitim, uluslararası iş birliği, sertifikasyon, sektörel veri derleme, üniversite, sivil toplum örgütleri ve diğer ilgili kuruluşlarla iş birliği gibi birçok sorumluluğu da başarıyla üstlenmiştir. Avrupa Çimento Birliği'nin (CEMBUREAU) üyesi olan TÜRKÇİMENTO, Türkiye çimento sektörünün uluslararası ilişkilerini de yürütmektedir.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.