Beijing ve Prag arasında direkt uçuşlar yeniden başladı

Beijing ile Prag arasında bir süredir yapılmayan direkt uçuşlar yeniden başladı. Hainan Airlines şirketinin bir yolcu uçağı,

Beijing ve Prag arasında direkt uçuşlar yeniden başladı
Yayınlama: 26.06.2024
4
A+
A-

Beijing ile Prag arasında bir süredir yapılmayan direkt uçuşlar yeniden başladı. Hainan Airlines şirketinin bir yolcu uçağı, Beijing’den havalanıp 10 saatlik bir uçuştan sonra Prag Havalimanı’na vardığında, bir bayram havasında üzerine su fışkırtılarak karşılandı. Bu uçak ile Çin ve Çekya başkentleri arasında direkt uçuş bağlantısı resmi olarak yeniden kurulmuş oldu.

Çin’in Prag Büyükelçisi Feng Biao, havalimanında düzenlenen törende, bu yıl iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin tesis edilmesinin 75. yılının idrak edildiğine işaret etti. Büyükelçi Feng, havayolu bağlantısının yeniden oluşturulmasının iki ülke halkı arasındaki temasları ve alışverişi teşvik edeceği ve turizm alanında ikili işbirliğini canlandıracağı umudunda olduğunu belirtti.

Hainan Airlines pazartesi, çarşamba ve cuma olmak üzere iki ülke başkenti arasında haftada üç direkt uçuş gerçekleştirecek. Hainan Airlines havayolu şirketi temsilcisinin açıklamasına göre şirket, bu uçuşların yeniden başlamasıyla birlikte kendine tüm Avrupa’yı kapsayacak şekilde 11 rotalık hedef belirledi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.