Başkent gençliği, Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nde buluştu

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 250 genci Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nde düzenlediği “Genç Güçlendirme Kampı”nda bir araya getirdi.

Başkent gençliği, Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nde buluştu
Yayınlama: 19.08.2024
0
A+
A-

Kampta, karar alıcılarla tanışma fırsatı yakalayan gençler, gerçekleştirdikleri simülasyon çalışmalarında, 50 kişilik gruplar halinde kurdukları kentlerin yönetim yapısı ve politikasını belirleyerek demokrasi pratiği yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nde düzenlenen “Genç Güçlendirme Kampı”nın ikincisi, 17-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildi.

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkent Gençlik Meclisi iş birliğinde 250 gencin katılımıyla gerçekleşen kampta çadırlarını kurarak etkinliklere başlayan gençler, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle dolu 2 gün geçirdi. Kamp boyunca, Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz sunulan yiyecek ve içeceklerin yanı sıra, güvenlik görevlileri, ambulans ve itfaiye ekipleri de olası acil durumlar için alanda hazır bulundu.

Gençleri kampın ilk gününde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Köylüoğlu, Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Artunç ile siyasi parti ve ilçe belediye temsilcileri yalnız bırakmadı.

Başkent gençliği, Hasanoğlan Köy Enstitüsü’nde buluştu

Kamp boyunca 250 genç, ellişer kişilik gruplara ayrılarak, bünyesinde gençlik meclisi, sivil toplum kuruluşu ve belediyeyi barındıran 5 farklı kenti temsil etti. İki gün süren simülasyon çalışmalarında gruplar, ideal “yönetim”, “kentsel mekan”, “üniversite yapısı”, “toplumsal yapı” ve “gençlik yapısı” temaları üzerine ütopyalar oluşturdu. Kampın sonunda her kent, oluşturduğu ütopyayı 10 madde halinde tanımlayarak, tiyatro, şarkı ve görsel sunumlar aracılığıyla Kapanış Zirvesi’nde diğer katılımcılara sundu.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.