Başkan Yavaş: Süt desteğini, Başkent Kart’a taşıdık

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkentli çocuklar için sağlanan süt desteğini Başkent Kart’a taşıdıklarını söyledi.

Başkan Yavaş: Süt desteğini, Başkent Kart’a taşıdık
Yayınlama: 24.07.2024
2
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, çocukların sağlıklı büyümeleri için ailelere elden ulaştırdığı süt desteğini de Başkent Kart’a yatırmaya başladı.

Süt desteğini 2024 yılı temmuz ayı itibarıyla Başkent Kart aracılığıyla sağlamaya başladıklarını duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Çocuklarımızın sağlıklı büyümeleri için ailelerimize ulaştırdığımız süt desteğini, Başkent Kart'a taşıdık. Belediyemizden sosyal destek alan 39 bin 874 ailenin 2-5 yaş aralığındaki 46 bin 25 çocuğu için, süt alımlarında kullanılmak üzere çocuk başı 200 TL ödeme yaptık.” ifadelerini kullandı.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 2021 yılında başlatılan süt desteğinden, 2024 yılının temmuz ayında 39 bin 874 aile faydalandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden sosyal destek alan ailelerin 2 ila 5 yaş aralığındaki her bir çocuğunu kapsayan proje kapsamında, 46 bin 25 çocuk için 200 lira destek ödemesi yapıldı.  Kartlara yatırılan tutar sadece süt alımlarında kullanılabilecek ve aileler Başkent Kart sayesinde dilediği yerden süt alabilecek.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.