Başkan Ünlüce TBB Encümen Üyesi seçildi

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Ankara’da düzenlenen Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclis Toplantısı’na katıldı.

Başkan Ünlüce TBB Encümen Üyesi seçildi
Yayınlama: 05.06.2024
2
A+
A-

Toplantıda yapılan seçimle TBB’nin yeni başkanı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olurken, Encümen Üyesi seçiminde liste başı olarak yer alan Başkan Ünlüce, TBB Encümen Üyesi seçildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, belediye başkanlarıyla Ankara’da bir araya geldi. Toplantıya Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce de katıldı.

İlk olarak CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda CHP Genel Başkanı Özgür Özel, belediye başkanlarına seslendi. Daha sonra Başkan Ünlüce ve Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları Türkiye Belediyeler Birliği’nin yeni yönetiminin belirleneceği Meclis Toplantısı’na katıldılar.

31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından TBB’nin yeni başkan, başkanvekili ve 14 kişiden oluşan encümen üyeleri için seçimler yapıldı. CHP'nin adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 515 oy alarak Türkiye Belediyeler Birliği’nin yeni başkanı olurken, AK Parti’nin adayı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise 250 oy aldı.

Meclis Başkanvekili Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Meclis 2’nci Başkanvekili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, asil katip üyeliklerine Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran,

yedek katip üyeliklerine ise Haymana Belediye Başkanı Levent Koç ve Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün seçildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce de liste başı olarak yer aldığı 14 kişilik Türkiye Belediyeler Birliği Encümen seçiminde üyeliğe seçildi.

Seçimlerin tamamlanmasının ardından Türkiye Belediyeler Birliği’nin yeni Başkanı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı teşekkür konuşması ve çektirilen fotoğrafla toplantı tamamlandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.