Başkan Tugay’dan ücretsiz aktarmayı reddeden UKOME kararına tepki

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Torbalı’nın 6 bin yıllık tarihe sahip Metropolis Antik Kenti’nde toplandı.

Başkan Tugay’dan ücretsiz aktarmayı reddeden UKOME kararına tepki
Yayınlama: 15.05.2024
9
A+
A-

Toplu ulaşımda ilk binişten sonraki 90 dakika içinde ücretsiz aktarma yapılmasına olanak tanıyacak sisteme ilişkin teklifin, UKOME’de reddedilmesine değinen Başkan Dr. Cemil Tugay, “O karara hayır oyu veren arkadaşlarımızın öncelikle vicdanlarına sonra onlara bu talimatları veren kişilere seslenmek gerekir. Bu insanlara 90 dakikayı daha ne kadar çok göreceksiniz? Daha ne kadar engel olacaksınız? Bunu yapmamanızı diliyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı meclis toplantısının ikinci oturumu meclis toplantılarının her ay başka ilçede düzenlenmesi kararının ardından Torbalı'da yapıldı.  Geçmişi 6 bin yıla uzanan Metropolis Antik Kenti’ndeki toplantıda kentteki tarihi kazılara verilen desteğe, kültürel, tarihi ve turistik mekanların önemine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Tugay, tarihin gün ışığına çıkarılması çalışmalarının arttırılması gerektiğini ifade etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sunulan toplu ulaşımda ilk binişten sonraki 90 dakika içinde ücretsiz aktarma yapılmasına olanak tanıyacak sisteme ilişkin teklifin Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde (UKOME) reddedilmesi de gündeme geldi.

“Halkımızın gündeminde 90 dakika var”
Toplu ulaşımda ilk binişten sonraki 90 dakika içinde ücretsiz aktarma yapılmasına olanak tanıyacak sisteme ilişkin teklifin Ulaşım Koordinasyon Kurulu’nda (UKOME) merkezi idareyi temsil eden kurum ve kuruluşların temsilcilerinin olumsuz oylarıyla reddedildiğini hatırlatan Başkan Tugay, “Halkımızın gündeminde 90 dakika vardı. Biz onu UKOME’ye gönderdik. Çoğunluk belediyede değil. Hükümetin müdürlerinin oylarıyla 90 dakika kararı 15’e 13 reddedildi” dedi.

Ret kararıyla ilgili geniş bir bilgilendirmede bulunan Başkan Tugay şunları söyledi:
 “90 dakika talebi halkımızın isteğiydi. Ben ve diğer belediye başkan adaylarının da vaadiydi. Biz arkadaşlarımızla uzun süreli bir çalışma yaptık ve bunun sonrasında bu talep UKOME gündemine getirildi. İZBAN gerekçe olarak bize söylendi. Sorun yaşayacağı söylendi. Zaman zaman seferlerde aksamalar oluyor. Raylar bozuluyor. İnsanlar, ‘belediyeye bak, raylara bakmıyor’ diyorlar. Bilmiyorlar ki o raylar Devlet Demiryolları’nın rayları ve biz onlar için kira ödüyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.