Başkan Tugay’dan Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’ne ziyaret

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’ni ziyaret etti.

Başkan Tugay’dan Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’ne ziyaret
Yayınlama: 01.08.2024
4
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Fikret Akova ve birlik yönetimini ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tariş arasında yapılabilecek iş birliklerinin görüşüldüğü buluşmanın ardından Başkan Tugay, tesisi gezerek laboratuvarlarda bilgi aldı ve zeytinyağı tadımı yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Çok kıymetli bir kurum olduğunuzu, deneyimlerinizi ve tarım konusunda birikiminiz olduğunu biliyorum. Sizin tarımla, zeytinle ilgili birikiminizi nasıl değerlendirebiliriz, çiftçilerimiz, kooperatiflerimiz ortak şekilde nasıl çalışabiliriz konuşmak için geldim.” dedi.

Birlikte birçok çalışma yapabileceklerini ifade eden Başkan Tugay, “Mutlaka deneyim, birikim, bilim ve akıl olmalı. Bir tarafımızda da yönünü belirlemiş, ne yapacağını bilen bir kamu yönetimi olmalı diye düşünüyorum. Ben kendi belediye başkanlığım döneminde üzerime ne düşüyorsa yapacağım. Sizlerle yakın olalım, ortak yapabileceğimiz çok şey söz konusu. Zeytin ve zeytinyağı çok önemli ürünler. Sadece ülkemizden değil, Çin'den heyetler geliyor. Bunlarla ilgili çalışmalar yapılmasına katkı koymak istiyoruz.” şeklinde konuştu.   

İzmir'de 6 ilçede 30 kooperatifle var olduklarını belirten Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Fikret Akova, “Tariş, özellikle Ege Bölgesi'nde en önemli zeytin üreticisi ve en önemli tarım kuruluşlarından bir tanesi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kooperatifçilik ile ilgili her türlü projesine destek vermeye varız. Proje geliştirmeye varız.” şeklinde konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.