Başkan Tugay, Sanata Destek Veren Yerel Yönetici Ödülü’ne layık görüldü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Sahne Tozu Tiyatrosu Haldun Dormen Sahnesi’nde düzenlenen 12. Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri Töreni’nde Sanata Destek Veren Yerel Yönetici Ödülü’ne layık görüldü.

Başkan Tugay, Sanata Destek Veren Yerel Yönetici Ödülü’ne layık görüldü
Yayınlama: 28.05.2024
0
A+
A-

Sahne Tozu Tiyatrosu tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri, Haldun Dormen Sahnesi'nde sanatseverlerin katılımıyla sahiplerini buldu.

Atatürk'ün isteğiyle sahneye çıkan ilk kadın tiyatrocu Bedia Muvahhit adına düzenlenen törene eşi Öznur Tugay ile katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Sanata Destek Veren Yerel Yönetici Ödülü'nü aldı.

Onursal jüri başkanlığını Göksel Kortay'ın, jüri başkanlığını Erkan Ergin'in yaptığı ödül töreninde, İzmir’de faaliyet gösteren devlet tiyatrosu, şehir tiyatrosu, belediye tiyatroları ve özel tiyatrolardan çok sayıda isim, çeşitli kategorilerde ödüle layık görüldü.

11 kişiden oluşan jürinin seçtiği çeşitli kategorilerdeki ödüllerin açıklandığı törende İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın Deli Dumrul ekibi Jüri Özel Ödülü’ne sahip oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’ndan Efe Çetinel, Helikopter oyunundaki rolüyle Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Ödülü’nü, Cem İdiz ise Yolcu oyunuyla Yılın En Başarılı Sahne Müziği Ödülü’nü aldı.

Başkan Tugay, ödül töreni öncesi kulisi de ziyaret etti. Haldun Dormen, Göksel Kortay, İzzet Günay, Salih Güney ve Prof. Dr. İlber Ortaylı, Tugay’ı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden ve sanata verdiği desteklerden ötürü tebrik etti.

Tören sırasında Sanata Destek Veren Yerel Yönetici Ödülü'nü İlber Ortaylı'nın elinden alan Başkan Tugay, “Tiyatro çok özel bir sanat dalı. Biz insanlar, sahnede kendimizi canlı olarak izliyoruz. Kendimizin iyi ve kötü yönlerini görüyoruz. Bence en güzel yanımız sevebilmemiz, en kötü yanımız da hırsımız. Hırsımıza engel olduğumuz, sevgilerimizi çoğalttığımız ve aslında çok fazla paraya ihtiyaç duymadan mutlu olabildiğimiz bu şehirde, sanata doyduğumuz bir 5 yıl diliyorum.” diye konuştu. 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.