Başkan Tugay, Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı oldu

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin (SKB) Bursa’da yapılan 41. Meclis Olağan Toplantısı’nda yeni dönem başkanlığına oy birliğiyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay seçildi.

Başkan Tugay, Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı oldu
Yayınlama: 04.06.2024
2
A+
A-

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 41'inci Olağan Meclis Toplantısı, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 45 belediye başkanı ve 200 meclis üyesinin katılımıyla Bursa’da gerçekleştirildi. Yapılan seçim sonucunda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Birlik Başkanı olarak seçildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve SKB Başkanı Dr. Cemil Tugay, yeni dönemin Türkiye’ye, birliğe hayırlı olmasını diledi. İklim krizinin tüm insanlığı tehdit ettiğini söyleyen Başkan Tugay, “Bireysel sağlığı, toplum sağlığını, yaşam koşullarımızı en fazla iklim krizi tehdit ediyor İklim krizine karşı yerel eylem planlarının olması gerekiyor. Bana verilen bu onurlu görevin gereği olarak önümüzdeki iki yıl boyunca en çok iklim krizi konusunda aksiyon almaya, eylem planları ortaya koymaya ve sizleri dayanışma içerisinde olmaya davet edeceğim. Gittikçe yaygınlaşan bazı sağlık problemleri üzerine çalışma grupları kuracağız. Beni bu göreve layık gören tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.