Başkan Tugay: Myavi bayraklı plajlarımızın sayısını artırmak için çalışmaları yürüteceğiz

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 40 halk plajında mavi bayrak ödülünü koruyarak, toplam mavi bayraklı plaj sayısı 64 oldu.

Başkan Tugay: Myavi bayraklı plajlarımızın sayısını artırmak için çalışmaları yürüteceğiz
Yayınlama: 05.06.2024
2
A+
A-

Uluslararası Mavi Bayrak jürisi geçtiğimiz günlerde Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çevre yatırımları ve Mavi Bayrak Koordinasyon Birimi’nin çalışmaları ile 40 halk plajında mavi bayrak dalgalanan İzmir, bu sayıyı korumaya devam etti.

Antalya ve Muğla’nın ardından mavi bayrak ödüllü plaj sayısında Türkiye üçüncüsü olan İzmir’de mavi bayrak ödüllü plaj sayısı 64 oldu. Ayrıca, bir önceki yıla göre mavi bayrak ödülü alan marina sayısı 4’ten 6’ya yükseldi. İzmir Körfezi'ndeki tek marina olma özelliğini taşıyan ve büyükşehir belediyesi tarafından halkın kullanımına sunulan İzmir Marina’da mavi bayrak dalgalanmaya devam ediyor.

Dünyanın 49 ülkesinde uygulanan Mavi Bayrak Programının, turizm sektöründe plaj ve marinalara verilen çok önemli uluslararası bir çevre ödülü olduğunu aktaran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “İzmir bir deniz kenti. Türkiye’nin en güzel plajlarına ev sahipliği yapan güzel kentimizin denizini, Körfezi’ni, doğasını korumak ve gelecek kuşaklara temiz bir çevre bırakmak en önemli görevimiz. Deniz turizmine önemli katkılar sağlayan mavi bayraklı plajlarımızın sayısını daha da artırmak için gereken tüm çalışmaları özenle yürüteceğiz.” dedi.

Mavi Bayrak Koordinasyon Birimi, İzmir plajlarının yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi ve can güvenliği konularında standartlarının yükseltilmesini ve Mavi Bayrak kriterlerinin en iyi şekilde uygulanmasının sağlanmasını hedefliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'na bağlı hizmet veren Mavi Bayrak Koordinasyon Birimi  “Plajların rengi: Mavi“ sloganıyla okul ve eğitim kurumları ile Mavi Bayraklı plajlarda çevre eğitimi ve bilinçlendirme etkinlikleri düzenliyor. Bu yıl Ocak ayından itibaren verilen eğitim, atölye ve düzenlenen deniz temalı ziyaretlerle 2 bin 867 öğrenci ve 41 öğretmene ulaşıldı. Temizlik kampanyaları, çocuklarla yapılacak çevre atölyeleri, gönüllü gençlerle düzenlenecek sağlıklı yaşam etkinlikleri ile plajların sürdürülebilir kullanımının desteklenmesi hedefleniyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.